Cat costa sa vinzi pe eMAG? | Comision eMAG Marketplace

Cat costa sa vinzi pe eMAG?

Pe scurt… nimic. Zero.

Nu există nicio taxă inițială asociată vânzării produselor tale pe platforma eMAG. 

Cu toate acestea, se aplică un comision care este reținut automat din valoarea totală a comenzilor pe care le finalizezi. 

Acest comision este perceput de eMAG odată ce ai înregistrat primele tale vânzări. 

Prin urmare, atunci când listezi un produs, trebuie să iei în considerare, pe lângă taxe și impozite, și comisionul platformei, pentru a asigura o gestionare eficientă a profitului tău.

În cadrul SellerClub Elite, îți vom pune la dispoziție un SUPER-CALCULATOR, creat de persoane care percep afacerile la nivel tehnic foarte bine.

Acest calculator te va ajuta să înțelegi de la început dacă merită sau nu să aduci un anumit produs din China, și îți va calcula AUTOMAT ce costuri vei avea pentru agent, taxe, comision, transport ca tu să rămâi profitabil.

 

Comisioane eMAG Marketplace

Dacă te întrebi ce comision percepe eMAG pentru vânzări, este important să știi că, după integrarea pe platformă, vei avea acces la lista de comisioane standard în contul tău de vânzător. 

Încă de la început, vei fi informat despre procentul acestui comision, însă să analizăm în detaliu cum se structurează acesta.

Programul “Deschide România” reprezintă o inițiativă a eMAG, având ca obiectiv sprijinirea și promovarea antreprenorilor români în comunitățile din întreaga țară. 

Acesta oferă o oportunitate pentru ca acești antreprenori să acceseze o piață extinsă de clienți care caută produse românești.

Abonează-te și afli în premieră de materialele educaționale, gratuite, pe care le pregătesc autorii EduKiwi.

 

Există două tipuri de comisioane eMAG Marketplace în cadrul acestui program:

  1. Un comision de vânzare de 5% pentru produsele din categorii precum unelte, electronice, electrocasnice, articole sportive și jucării, incluse în divizia hardlines.
  2. Un comision de vânzare de 10% pentru produsele din divizia softline, cum ar fi accesoriile, cosmeticele și bijuteriile.

 

Pentru produsele care nu fac parte din programul “Deschide România”, comisionul eMAG Marketplace variază în funcție de categoria acestora.

De menționat este că pentru produsele pe care le recomandăm în cadrul programului se numără produse a căror medie de comisionare este de 18-20%.

 Iată câteva exemple, menționând că nu sunt acoperite toate categoriile disponibile:

– Produse sportive (7% – 23%): arzătoare camping, cutii frigorifice, plăci de windsurf, mese biliard, mingi, coșuri și panouri de baschet, porți de fotbal, clăpari, plăci snowboard, boots snowboard, sanie, skiuri, rachete tenis, mese de tenis, etc.

 

De asemenea, este important de menționat că:

– Taxa de livrare este comisionată cu procentul categoriei achiziționate de client.

– Comisioanele se aplică la suma achiziției nete (fără TVA).

– Se adaugă TVA de 19% la aceste comisioane.

Aceasta este structura comisioanelor eMAG Marketplace pentru anul 2024.

 

Cum se calculeaza comisioanele eMAG pentru fiecare vanzare?

Ai vândut de 10.000 de lei? Cum am mai spus în articolele precedente, rata de profit 30% din 10.000 este 3.000, iar comisionul eMAG, în medie este 20%. 

Ei, deci asta înseamnă 2.000 de lei care tu nu investești, fiindcă tu când ai făcut vânzarea, comisionul și l-a oprit eMAG.

Da, nu sunt 2.000 de lei pe care tu i-ai investit în produs și abia când ai vândut produsul ți i-ai recuperat. 

Astfel, rezultă următorul calcul produsele + transport + taxele vamale. De fapt, o să investești 5.000 de lei, restul 2.000 de lei comisionul eMAG și 3.000 de lei profit. Deci, profitul e clar mai mare.

În final, posibilitatea de a comercializa produse online pe eMAG fără nicio taxă inițială reprezintă un avantaj semnificativ față de un site propriu, iar comisionul perceput putem spune că este chiar cinsit în raport cu serviciile și beneficiile oferite de platformă. 

Eu cu Mihai am beneficiat mult de promovarea eMAG-ului, pe care singuri nu ne-o puteam face (TV, radio, și mai ales internet).

Dacă îți dorești să începi să vinzi pe eMAG, avem pentru tine programul ideal care te va ajuta să vinzi pe eMAG de peste 10.000 de lei în doar 4-6 luni!

 

Dacă vrei să afli mai multe despre acest program, tot ce trebuie să faci este să dai click AICI pentru a începe.

Mult succes în activitatea ta!

 

Alătură-te comunității eduKiwi!