Banii sunt ochiul dracului. Mit sau realitate?

Suflet drag,

Îți spun din start că puține lucruri mă deranjează la fel de tare ca atunci când aud zicala “Banii sunt ochiul dracului.”

Desigur că este greșită, este un mit ce s-a perpetuat încă din cele mai vechi vremuri, din cauza interpretării incorecte a unui pasaj din Biblie.

Banii sunt de fapt un instrument foarte important atunci când vrem să ducem o viață armonioasă, liniștită.

Ne ajută să avem grijă de noi și de cei dragi, ne oferă stabilitate și liniștea mentală de care avem nevoie ca să ne putem concentra pe celelalte aspecte ale vieții.

Cum să ne putem bucura de o vacanță cu familia când gândul ne stă la facturile neplătite?

Cum să ne relaxăm la o cafea cu prietenele când avem un buget zilnic strict limitat?

Cum să ne răsfățăm pe noi și pe cei dragi așa cum merităm, când abia ne ajung banii pentru cheltuielile lunare?

Sunt sigură că acum ți-ai făcut deja o imagine clară asupra motivelor pentru care banii sunt importanți. 

Atunci când nu avem constant în gând grija zilei de mâine, avem suficient spațiu mental ca să ne putem dezvolta spiritual și emoțional.

Scăpăm de una dintre cele mai probleme din ziua de astăzi și, cum ți-am spus mai sus, putem duce o viață liniștită și armonioasă.

Acum că am stabilit că banii NU sunt ochiul dracului, cum s-a ajuns la asta? Cum au ajuns atâția oameni să repete această mantră complet greșită?

Ei bine, s-a întâmplat în vremuri de mult trecute, atunci când au apărut prima dată banii și au fost introduși în locul trocului cu produse.

Imediat au apărut și profitorii, care în goana lor după bogăție au uitat un lucru esențial: Banii sunt un instrument, nu obiectivul final al vieții.

Îi folosim ca să ne construim o viață frumoasă, nu ca să ne putem mândri cu un statut social superior.

Atunci, de mult timp, când oamenii săraci au rămas muritori de foame și bogații au început să îi asuprească, s-a născut această interpretare a zicalei. O convingere limitativă cauzată de o relație proastă cu banii.

Tot de la această zicală au pornit și alte convingeri ce ne țin în loc: cum că banii ar fi murdari, că o viață în sărăcie e mai cinstită, că nu merităm prosperitate.

Toate sunt greșite!

Merităm să avem siguranță financiară, merităm să câștigăm banii pentru care muncim din greu, merităm să îi folosim ca să avem grijă de sufletele și mințile noastre!

Însă atât de tare s-au imprimat aceste convingeri, încât ne stau în cale ca niște obstacole invizibile peste care nu putem trece. Cu atât mai mult cu cât de obicei, nici nu știm că sunt acolo.

Putem depăși aceste obstacole, însă pentru asta avem nevoie să facem câțiva pași:

  1. Să conștientizăm că banii nu sunt un lucru negativ și că merităm properitate financiară.
  2. Să ne dăm seama care sunt aceste obstacole invizibile și cum ne opresc.
  3. Să folosim instrumentele corecte ca să putem depăși cu succes obstacolele.

Acum îți întind cu tot dragul o mână de ajutor: Hai alături de mine să afli cum să depășești 4 dintre aceste obstacole majore.

Ne vedem marți, 11 august, de la ora 19:00, la un Webinar LIVE în care discutăm despre cum să corectezi comportamentele greșite care te împiedică să atingi prosperitatea.

Mă voi folosi de cei 3 pași pe care i-am menționat mai sus și îți voi oferi soluții practice prin care să depășești aceste obstacole și să-ți creezi o relație bună cu banii. 

Webinarul este gratuit și te poți înscrie mai jos:

Mă înscriu la Webinarul Gratuit
despre Relația cu Banii

Gata cu miturile și cu convingerile care te limitează!

E momentul să îți corectezi credințele ce te împiedică să duci o viață armonioasă, prosperă.

Te aștept cu mult drag.

Te îmbrățișez, 

Marcela Mantz

Despre Autor

Marcela Mantz

Îmi face plăcere să-mi dedic munca pentru a ajuta cât mai multe persoane să-și valorifice întregul potențial. Misiunea mea continuă este să transmit cât mai multor oameni instrumentele necesare transformării vieții lor într-una fericită, împlinită și plină de succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *