Cand nevoia e mai mare, banii nu vin

Salutare, suflet drag!

Aseară, în timp ce lucram de zor la prezentarea webinarului despre Relația cu Banii (te poți înscrie aici), mi-a revenit în gând o idee:

Atunci când ai cea mai mare nevoie de bani, ei nu apar.

Am rumegat de foarte multe ori ideea asta de-a lungul timpului, pentru că inițial mi se părea ușor absurdă, greu de crezut. Părea să stea împotriva lucrurilor pe care le știu despre forțele universului.

Doar atunci când ai nevoie mare de ceva, atragi lucrul respectiv. Nu?

Da, asta se întâmplă în mod normal. În relația cu banii, însă, e puțin diferit.

În marea majoritate a cazurilor, momentul în care ai nevoie acută de bani se suprapune cu un sentiment copleșitor că nu îi meriți. Că meriți în schimb să suferi lipsa lor, că sigur ai făcut ceva greșit și uite, universul te pedepsește. 

Desigur, apare din nou și gândul intruziv că banii sunt murdari, și poate doar faptul că la un moment dat ți-ai dorit mai mulți vine acum și îți dă o palmă peste față.

Te rogi divinității, te rogi oricui te ascultă să scapi cu bine și din situația asta, promiți că nu-ți vei mai dori niciodată nimic. Promiți că te vei mulțumi cu puținul pe care îl ai, cu lipsurile și sărăcia.

Lipsa banilor te rănește atât de tare încât ai senzația că din cauza lor suferi. Și dacă îi ai, și dacă nu îi ai.

Așa ți se adâncește o traumă pe care probabil ai mai trăit-o în decursul vieții și tot așa ți se strică și mai tare relația cu banii. Continui să îți dorești prosperitate financiară, însă în același timp o respingi.

E o contradicție în sufletul tău și un cerc vicios din care nu ai cum să scapi până nu îți vindeci această traumă, din care s-au născut multe convingeri limitative ce te trag în jos în fiecare zi.

Însă cum altfel să acționezi când ai nevoie de bani acum, și ei nu apar?

În primul rând, încetează să te învinovățești. Consumi energie importantă pe care e necesar să o aloci rezolvării problemei. 

În momentul crizei gândește-te la prezent și la cum să rezolvi urgența. Imaginează-ți cât de bine te vei simți după ce o vei fi soluționat, încearcă cu toate puterile să aduci energie pozitivă în această situație neplăcută.

După ce ieși din starea de vinovăție, vei găsi cu siguranță o soluție ce o să-ți pară evidentă. Însă tu nu o puteai vedea din cauza gândurilor negative.

În al doilea rând, dupa ce rezolvi nevoia de moment, lucrează la relația ta cu banii.

Gândește-te la bani ca la un instrument care te ajută, nu un lucru negativ ce-ți aduce doar suferință.

În niciun caz nu ești o persoană rea atunci când îți dorești prosperitate financiară – Ești în schimb un om vindecat, care înțelege că banii sunt esențiali pentru o viață armonioasă.

Iar asta ne dorim cu toții, așa-i?

O viață fără lipsuri – lipsurile nu ne fac mai puternici, ne distrug sufletul.

O viață sănătoasă – suferința fizică nu e o pedeapsă pe care o merităm.

O viață liniștită – familia și cei dragi nu vor fi niciodată pe primul loc atunci când grija zilei de mâine primează.

Așadar, o relație sănătoasă cu banii este esențială.

Mai am multe să-ți împărtășesc despre asta, așa că te invit la un Webinar Live, Gratuit, în care vom discuta despre Cum să Depășești 4 Obstacole Majore în drumul tău spre Prosperitate Financiară.

Click AICI și Înscrie-te la Webinar

Ne vedem marți, 11 august, de la ora 19:00, și stăm de vorbă despre mai multe convingeri limitative ce te împiedică să ai o relație bună cu banii.

Cu exemple din viața de zi cu zi, în care te regăsești cu siguranță, și cu soluții practice prin care să depășești aceste obstacole și să-ți creezi o relație sănătoasă cu banii.

Abia aștept să vezi tot ce ți-am pregătit!

Înscrie-te și hai la webinar. O să-mi mulțumești cu siguranță.

Te îmbrățișez,

Marcela Mantz

Despre Autor

Marcela Mantz

Îmi face plăcere să-mi dedic munca pentru a ajuta cât mai multe persoane să-și valorifice întregul potențial. Misiunea mea continuă este să transmit cât mai multor oameni instrumentele necesare transformării vieții lor într-una fericită, împlinită și plină de succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *