Ce face un barbat cand este atras de o femeie

Tot mai des primesc întrebări de genul ăsta: „Cum pot ști sigur dacă unui bărbat îi place de mine sau nu? Cum se comportă un bărbat când e atras de o femeie?

Ei bine, vreau să vă spun un prim lucru: suntem foarte diferiți și acționăm diferit. În funcție de background-ul fiecărui bărbat, acțiunile de cucerire pot fi foarte diferite. De exemplu: 

 Unii bărbați sunt foarte direcți și n-ai nici un dubiu că te plac – se uită fix la tine / intră direct în vorbă cu tine / îți cere direct numărul de telefon / te invită din prima la întâlnire sau la dans / îți spune pe față că-i place de tine / etc. 

La ei totul e evident, predictibil, nici un mister. Consideră că asta înseamnă să fie transparenți, deschiși, puternici. 

Nu se tem de un refuz sau că sunt intruzivi și că ar deranja. Pur și simplu le place de „pradă” și acționează. Au un ego până la cer, se simt foarte atrăgători și irezistibili și „dau buzna” în viața ta, lăsând impresia că „nu pot fi refuzați”. 

Se cred atrăgători, irezistibili și au o tendință de superioritate față de sexul opus. Cu această categorie e cel mai simplu: îți este foarte clar când „se dau la tine” și vor să te cucerească. 

 Alții sunt mai greu „de citit”. Alții, se protejează mai mult, se feresc să nu fie respinși. Prin urmare, sunt mai reținuți, o fac pe misterioșii, pe durii și par inabordabili. Ei transmit niște semnale foarte fine pentru a testa dacă „prada” cade în plasă. 

Sunt oamenii răniți emoțional foarte tare

Aceștia au fost respinși în copilărie și în relațiile anterioare și nu vor să se mai expună unor noi respingeri. Iar pentru asta, preferă să te lase pe tine să acționezi, să iei inițiativa. 

Dacă te uiți la comportamentele lor e foarte posibil să nu-ți dea deloc de înțeles că ești pe placul lor. 

De exemplu, dacă ești într-un grup de prieteni, el ar putea să se poarte cam așa: e foarte glumeț, dezinvolt, vorbăreț cu toată lumea, dar pe tine nu „te bagă deloc în seamă”. 

Cu ceilalți e foarte prietenos, cu tine foarte rece, păstrează distanța, nu râde la glumele tale, nu se uită la tine când vorbești, etc. Scopul la acești bărbați este să-ți atragă atenția indirect și să se protejeze în cazul unei eventuale respingeri din partea ta. 

Poate le e teamă că te-ar speria și îndepărta, așa că preferă să ia lucrurile extrem de încet, cel puțin până își dă seama dacă sunteți pe aceeași lungime de undă. Pe aceștia e cel mai greu să-i „citești”. 

Introdu adresa de E-Mail și primești Mini-Cursul “Cum să Rezolvi definitiv Problemele din Relație”!

Și mai este o categorie de bărbați

Aceștia sunt bine cu ei înșiși, au încredere în ei și-i tratează pe ceilalți de la egal la egal. Sunt bărbații care combină cele două tipare de mai sus. 

Pe deoparte, au încredere în ei înșiși (își cunosc potențialul lor de „cuceritori”) și asta îi face să fie naturali, dezinvolți, autentici, încrezători. Pe de altă parte, sunt conștienți că, oricât de atrăgători ar fi, e posibil să nu fie „pe gustul tău”, să nu vă potriviți. 

Iar asta îi face să fie discreți, cu bun simț, neinvazivi, echilibrați în abordarea ta. Sunt bărbații care iau lucrurile ușor, lasă să decurgă totul natural, nu forțează nici o discuție, nu fac presiune. 

Odată ce sunt atrași de tine dpdv fizic, vor căuta prezența ta într-un mod civilizat și natural. Scopul lui este să-și dea seama dacă atracția și potrivirea este reciprocă. Iar pentru asta, își arată interesul pentru tine prin faptul că inițiază tot felul de discuții pentru a te cunoaște și a vedea dacă aveți lucruri în comun. 

E interesat să afle mentalitatea ta, principiile tale de viață, hobby-urile tale, scopurile pe care le ai în viață, ce fel de prieteni îți plac, educația pe care pui preț, ce cărți citești, la ce filme te uiți, cu cine îți place să-ți petreci timpul, care-ți sunt valorile, felul în care vezi tu viața, etc. Iar lucrul ăsta îl face natural, neforțat și pe față. 

Adică, e destul de clar că este interesat de tine, dar o face într-un mod finuț, elegant, neintruziv. E mult respect la mijloc și e destul de transparent faptul că are intenția de a te cunoaște mai bine cu scopul de a începe o relație. 

E un amestec de „îmi place de tine și vreau să fim împreună” și „îți dau spațiu să văd ce vrei și tu”. E un „du-te” – „vino”. 

Vine spre tine (în diferite moduri), dar în același timp așteaptă ca lucrurile să se întâmple natural, reciproc. Ia inițiativa în mod elegant, dar așteaptă și răspunsul tău. Îți dă câteva semnale că-i place de tine, dar nu te forțează în nici un fel să-i răspunzi. 

E ca un dans… simțiți lucrurile, mergeți în același ritm, nu „vă călcați pe picioare”, simțiți „muzica” la fel.  Pentru amândoi este evident că există „chimie” între voi. Nu trebuie să-ți spună nimeni. Nu trebuie să întrebi pe nimeni. Pur și simplu simți, știi.  

Cred că este evident ce model de „combinație” prefer, așa-i?

Pe lângă ce am spus mai sus, sunt convins că unele dintre voi, vreți niște indicii mai clare despre cum se poartă un bărbat care place o femeie. 

Doamnelor, n-aș vrea să vă dezamăgesc, dar personal, NU prea cred în astfel de tipare și tehnici de „agățat” care țin de genul masculin. 

Eu cred că, atât bărbații, cât și femeile, când o persoană le place, arată acel lucru în funcție de felul în care au fost educați, învățați de mici, în cărți, în filme sau din poveștile de dragoste ale prietenilor lor. 

Adică, unii au fost crescuți cu mentalitatea: „nu-ți arăta dragostea” / „copilul se pupă în somn”/ „nu-ți arăta sentimentele” / „băieții nu plâng” (a se citi: „nu se fac vulnerabili”) / „nu fă tu primul pas, că te ia de slab” / „dacă faci prostii, îți iau jucăria preferată” / „să nu te știe lumea” / etc. 

Ei bine, oamenii care au crescut cu astfel de mentalități, vor fi predispuși să adopte o „strategie de cucerire” prudentă, reținută, discretă. Sunt oamenii care își vor expune foarte greu sentimentele de atracție. Vor prefera să se închidă în sine și așteaptă să fie abordați. 

Iar lucrul ăsta, e foarte valabil, atât în dreptul bărbaților, cât și în dreptul femeilor care au crescut cu astfel de mentalități. 

O modalitate bună de a-ți da seama dacă un bărbat te place sau nu?

  • este să începi să petreci timp cu el. Iar recomandarea mea este ca, LA ÎNCEPUT, să petreci timp cu el într-un grup de prieteni cu care aveți destule lucruri în comun. Este mai ușor pentru tine „să-l simți” (să vezi dacă are interes pentru tine). 

Și te expui mai puțin unei respingeri (în cazul în care, ați ieși doar voi doi în oraș iar lucrurile n-ar merge așa cum vrei tu). 

Deci, recomandarea mea este să ieși împreună cu bărbatul respectiv, în câteva ocazii, într-un grup de prieteni comuni sau cu colegii faini de la muncă (dacă-i ai). Sau caută un context comun, în care este și el (un grup de dezvoltare personală, pasionați de un sport, etc). 

Cu cât veți avea interacțiuni mai diverse (la film, într-un club, un concert, o seară cu jocuri de societate, la un picnic, un weekend la mare, un city break, un sport comun, etc), cu atât mai multe vei afla despre el și interesul lui pentru tine, fără să te expui prea mult. Dacă are interes pentru tine, cu siguranță îți vei da seama și tu, dar și prietenele tale vor observa și îți vor spune asta.

Și chiar dacă fiecare bărbat își va arăta diferit interesul pentru o femeie, sunt totuși câteva indicii care sunt un fel de limbaj universal prin care „se dă de gol” că este interesat de o femeie. 

Nu uita recomandarea de a te întâlni cu el într-un grup, mai întâi (măcar 2-3 ocazii). Iar aici, poți fi atentă la câteva indicii care s-ar putea să-ți spună că e interesat de tine. Uite câteva dintre ele. 

E posibil să vezi să-ți caute tot mai mult privirea, să prefere să discute mai mult cu tine decât cu grupul. 

Sau începe să-ți facă complimente. 

Sau poate începe să facă mici gesturi fizice, pe care nu și le poate controla (o ușoară atingere, o bătaie „prietenească” pe umăr, o mică ciupeală, îți face din ochi, îți atinge degetele pe birou din „greșeală” sau  fiind la ședință unul lângă altul, vi se ating genunchii unul de altul. Toate aceste mici atingeri, pot fi indicii că e atras de tine. 

Sau ar putea fi foarte atent la tine. De exemplu, ar putea observa o scamă pe haină pe care, cu siguranță se va oferi s-o ia sau îți aranjează o șuviță rebelă. Sau în timp ce vorbești îți urmărește buzele sau gesturile mâinii (că-ți aranjezi părul, ori te joci cu un pix).

Ori poate îți atrage atenția să fii atentă să nu te lovești de colțul mesei sau să nu te așezi pe o telecomandă pusă aiurea pe scaun, etc… 

Sau ar putea fi atent la aspectul tău exterior și observă că ți-ai vopsit părul, că ți-ai luat o bluză nouă sau că ți-ai făcut unghiile diferit. 

Sau ar putea fi atât de atent la ce spui, încât, la un moment dat, îți copiază o vorbă pe care ai spus-o într-o ocazie trecută, în discursul lui public, cu prietenii. 

Sau ar putea să fie o altă scenă care să-ți atragă atenția că te place. Erați toți în aceeași încăpere, dar în două grupuri diferite: fete și băieți. Tu vorbeai ceva cu fetele. Iar el, ceva cu băieții, mai încolo. 

La un moment dat, tu spui ceva, iar el, de pe canapea se trezește vorbind cu voi despre ce ai spus tu. Practic, intră în discuția voastră. E clar că el era atent la ce spuneai tu și a avut o plăcere deosebită să-ți continue vorba. 

Sau l-ai putea surprinde că se uită pe furiș la tine în timp ce tu vorbești cu o prietenă, mai încolo. 

Sau o prietenă l-ar putea surprinde cum se uită admirativ la tine, cu zâmbetul pe buze, în timp ce tu povesteai ceva grupului. 

Sau ar putea ca atunci când povestește ceva grupului, să se uite mai mult la tine, de parcă ți-ar povesti ție. 

Alt indiciu că te place ar fi: lauda. Cu cât se laudă mai mult, cu atât poate fi un indiciu că vrea să-ți atragă atenția. 

Mai apoi, după 2-3 întâlniri în grup, ar putea să-și caute „de lucru” cu tine – găsește orice motiv, important sau banal, de a sta de vorbă cu tine, de a lucra alături de tine la un proiect, de a te conduce acasă „dacă tot n-ai mașină”. Important pentru el este să fie în prezența ta cât mai mult. 

Așa că poți fi atentă la cât de des ajunge să fie prin preajma ta sau să te privească „total întâmplător”. Sau își găsește mereu pretexte să-ți scrie, să te întrebe diferite lucruri. 

Și de aici, începe să fie tot mai evident că este interesat de tine. Dar asta, după ce ți-a transmis mai multe „semnale” în grupul de prieteni, colegi. 

Ce poți face? 

Dacă vrei să înceapă o relație între voi raspunde reacțiilor lui cu altele similare: zâmbește-i, încurajează-i atingerea subtilă (nu îți trage piciorul dacă ai simțit că s-a atins de al tău) și arată-te deschisă la dialog. 

Până la urmă, ca să te poată cuceri este nevoie ca tu să te lași cucerită!

Introdu adresa de E-Mail și primești Mini-Cursul “Cum să Rezolvi definitiv Problemele din Relație”!

Despre Autor

Florin Amariei

Îmi trăiesc în fiecare zi visul alături de soţia şi de copiii mei dragi şi vreau să te ajut și pe tine să ai Relația pe care o Meriți.