Ce se vinde cel mai bine pe eMAG?

Cat de important este sa vinzi pe eMAG?

Pentru mulți comercianți online, vânzările pe eMAG pot fi extrem de importante. eMAG este una dintre cele mai mari platforme de comerț electronic din România și are un număr mare de utilizatori și vizitatori zilnici. 

Prin listarea produselor pe eMAG, comercianții pot să-și extindă vizibilitatea și să-și crească șansele de a obține vânzări. Mai mult decât atât, eMAG oferă o infrastructură solidă pentru gestionarea comenzilor, plăților și a relațiilor cu clienții, ceea ce poate facilita creșterea afacerii și îmbunătățirea experienței clienților. Prin urmare, pentru mulți antreprenori și comercianți online, vânzarea pe eMAG poate fi un pas esențial în strategia lor de afaceri.

Există mai multe motive pentru a considera vânzarea pe eMAG chiar și atunci când ai deja un site propriu de comerț electronic:

 1. Vizibilitate: eMAG are milioane de vizitatori zilnic, peste 500.000 de clienți zilnici, oferind o expunere semnificativă pentru produsele tale. Chiar dacă ai un site propriu, este posibil ca acesta să nu aibă aceeași vizibilitate.
 2. Credibilitate și încredere: Pentru mulți cumpărători, eMAG este un nume de încredere și un loc în care se simt confortabil să facă cumpărături online. Listând produsele pe eMAG, poți beneficia de această reputație și să câștigi încrederea clienților noi.
 3. Infrastructură și suport: eMAG oferă o infrastructură solidă pentru gestionarea comenzilor, procesarea plăților și asistență pentru clienți. Aceasta poate reduce povara administrativă asupra afacerii tale și îți permite să te concentrezi mai mult pe dezvoltarea produselor și serviciilor.
 4. Competiția și tendințele pieței: Dacă competitorii tăi vând deja pe eMAG, este posibil să pierzi clienți potențiali care preferă să cumpere de acolo. În plus, vânzările pe eMAG îți oferă o perspectivă mai amplă asupra tendințelor pieței și a comportamentului consumatorilor.

Dar ce faci dacă ești începător și nu ai site propriu?

Eu îți recomand să începi prin a vinde pe eMAG. De ce?

După cum spuneam la început, eMAG se ocupă de reclame și de multe părți obositoare ale unui business, contra unui comision plătit după vânzare, nu înainte ca aceasta să aibă loc. Practic, fiind la început, nu va trebui să te ocupi de marketing, costuri ridicate pentru site ș.a.m.d. ci te vei focusa doar pe calitatea produselor tale.

Noi asta le recomandăm tuturor începătorilor care vor să vândă online: să înceapă cu eMAG-ul.

Programul pe care noi l-am dezvoltat, ⁠SellerClub Academy, a ajutat până în prezent peste 1800 de persoane să-și dezvolte un business pe eMAG de la 0.

Află mai multe despre program printr-un click AICI.

 

Cati bani poti castiga prin eMAG Marketplace?

Înainte de bani, să discutăm puțin despre comisioane și taxe:

   – Comisionul variază între 7% și 25%, în funcție de categoria produselor tale.

Abonează-te și afli în premieră de materialele educaționale, gratuite, pe care le pregătesc autorii EduKiwi.

   – Primești banii pentru vânzări de două ori pe lună, din care eMAG reține comisionul aferent.

Iată câteva informații utile despre vânzarea pe eMAG

Avantaje:

   – Promovare: Înscrierea în eMAG Marketplace îți oferă oportunitatea de a-ți promova produsele prin canalele de marketing online și offline folosite de eMAG.

   – Extindere internațională: Poți să-ți extinzi afacerea și pe plan internațional, fără costuri suplimentare. Noi vindem pe eMAG Ungaria și Bulgaria, unde rezultatele sunt chiar promițătoare.

Cât despre câștiguri personale, vorbind despre anul 2023, noi doi (Mihai și Jean) am generat pe eMAG peste 6 milioane de lei. Doar în 2023.

Cursanții noștri de top ne calcă pe urme, iar unii dintre ei vând de peste 100.000 de lei lunar.

În concluzie, eMAG Marketplace oferă oportunități de creștere și succes pentru afacerile tale. 🚀

 

Ce se vinde cel mai bine pe eMAG?

În general, produsele electronice și electrocasnicele sunt foarte populare pe eMAG. Acestea includ telefoane mobile, laptopuri, televizoare, electrocasnice mari (cum ar fi mașini de spălat și frigidere), accesorii pentru calculatoare, dar și produse pentru îngrijirea personală și sănătate, cum ar fi produsele cosmetice și suplimentele alimentare. De asemenea, în perioadele de reduceri mari, cum ar fi Black Friday sau Cyber Monday, gadgeturile și echipamentele IT se vând foarte bine.

La început, fiindcă nu știi ce să vinzi, poți aduce mai multe game de produse, iar mai apoi să te axezi pe una sau mai multe nișe.

Dacă e să vorbim strict de gamele care se vând cel mai bine, pot înșirui următoarele:

 1. Telefoane mobile. Interesul crescut pentru tehnologiile 5G a stimulat și mai mult cererea.
 2. Laptopuri și tablete: Produsele din această categorie, inclusiv accesorii precum mouse-uri, tastaturi și căști, sunt foarte căutate. Laptopurile de gaming, cele pentru uz profesional și ultrabook-urile se bucură de o popularitate deosebită.
 3. Televizoare: Avansul tehnologic în domeniul display-urilor, cum ar fi tehnologiile OLED și QLED, a crescut interesul consumatorilor pentru upgrade-ul televizoarelor lor. Televizoarele smart, care permit accesul direct la aplicații de streaming, sunt deosebit de populare.
 4. Electrocasnice mari și mici: Mașinile de spălat, frigiderele, aparatele de aer condiționat, aspiratoarele, dar și aparatele mai mici precum mixerele, robotii de bucătărie și cafetierele sunt foarte căutate, mai ales atunci când sunt oferite la promoție
 5. Produse pentru îngrijire personală: Plăcile de păr, mașinile de tuns, epilatoarele, periuțele de dinți electrice și aparatele de ras se vând bine, fiind produse de uz zilnic pentru mulți consumatori.
 6. IT și accesorii: Componentele PC (plăci de bază, plăci video, procesoare, SSD-uri) și accesorii pentru gaming, precum și produsele periferice (monitor, tastatură, mouse) se vând în număr mare, reflectând interesul crescut pentru tehnologie și gaming.
 7. Produse de sănătate și fitness: Suplimentele alimentare, echipamentele de fitness, precum și gadgeturile purtabile (smartwatches, brățări fitness) sunt tot mai căutate, odată cu creșterea conștientizării privind sănătatea și fitness-ul.
 8. Articole pentru casă și grădină: De la mobilier și decorațiuni interioare până la unelte și echipamente pentru grădinărit, această categorie a văzut o creștere, mai ales în contextul în care oamenii petrec mai mult timp acasă.

Practic, orice se vinde. Trebuie doar să respecți câteva criterii esențiale. Dacă vrei să afli mai multe despre modelul nostru de afacere, dă un click aici.

 

Recomandari si sfaturi utile pentru a incepe sa vinzi pe eMAG Marketplace

Vânzarea pe eMAG Marketplace este oportunitate excelentă pentru a-ți extinde afacerea și a ajunge la un public mai larg în România și, posibil, în alte țări unde eMAG își desfășoară activitatea. 

Iată câteva recomandări și sfaturi utile adunate după 6 ani de activat pe această platformă:

 Înțelege Platforma

 1. Înainte de a începe, petrece timp navigând pe eMAG Marketplace pentru a înțelege cum sunt prezentate produsele și care sunt politicele platformei.
 2. Citește Ghidurile: eMAG oferă ghiduri și tutoriale pentru vânzătorii noi. 

 Pregătirea pentru Vânzare

 1. Alege Produsele Potrivite.

Pentru început, produsele nu trebuie să respecte câteva criterii:

✂️ Taie-le pe cele care sunt mai grele de 1 kg

Pentru început stai departe de produse grele. 

Până vei înțelege mai bine variantele de transport, timpii de tranzit și costurile. 

Pentru început vei importa pe aer, adică par avion, și dorești un produs mai ușor.

✂️ Taie-le pe cele mai mari decât o cutie de pantof

Aici mă refer la ambalajul lor, din același motiv, deoarece aduci pe avion produsele, dorești să nu fie prea voluminoase. 

Costurile depind de volum și greutate.

✂️ Taie-le pe cele cu variații de culori și mărimi

 Ești la început și nu știi care culoare sau mărime se vinde mai bine.

✂️ Taie-le pe cele super sezoniere

 De exemplu ochelari de scufundări – care se vor vinde mai ales în primăvară și vara, nu vrei să riști să rămâi cu un stoc timp de un an de zile până la următorul sezon.

 1. Optimizează: Creează titluri clare și descriptive, folosește imagini de înaltă calitate și oferiți descrieri detaliate ale produselor. Include cuvinte cheie relevante pentru a îmbunătăți vizibilitatea în căutările pe site.
 • Multe alte sfaturi pe care nu le pot oferi aici, deoarece piața ar putea avea de suferit. 

Dar nu sunt secrete de stat, astfel că le poți afla dacă intri pe ACEASTĂ PAGINĂ.

În cadrul programului nostru, oferim un curs prin care vei ajunge la cel puțin 10.000 de lei vânzări pe eMAG în doar 6 luni de zile (sau mai puțin) respectând strategia noastră. 

Prin urmărirea acestor sfaturi și prin dedicarea necesară, poți avea un început de succes în vânzarea pe eMAG Marketplace și poți construi o afacere prosperă online.

Alătură-te comunității eduKiwi!