Ce tunsoare ți se potriveste

Afla ce forma are fata ta.

Daca zona mandibulei(partea de jos a fetei) este mai putin proeminenta(mai subtire) decat fruntea si zona pometilor – Ai o forma a fetei TRIUNGHIULARA

Daca zona mandibulei(partea de jos a fetei) este proeminenta, cu un contur bine definit, – Ai o forma a fetei PATRATA

Daca zona pometilor, si a obrajilor este mai proeminenta decat zona mandibulei – Ai o forma a fetei ROTUNDA

Daca exista un echilibru intre zona de sus si zona de jos a fetei, iesind in evidenta doar zona pometilor – Ai o forma a fetei OVALA

Ce tunsori ti se potrivesc?

In functie de forma fetei

La o forma fetei TRIUNGHIULARA ar fi indicat ca cele mai scurte suvite de par din partea din fata sa nu fie mai lungi decat zona gurii. Alege o tunsoare cu trepte in partea din fata(gherute) pentru a umple zona de jos a fetei, unde aceasta se subtiaza.

Abonează-te la newsletter și primești 2 video-uri practice în care înveți cum să realizezi cele mai cerute 2 tunsori din salon!

Poti alege varianta de a purta un breton. Bretonul, pe langa rolul de a atrage atentia asupra ochilor, are rolul de a crea iluzia de o forma a fetei mai rotunjita. 

Acesta va crea senzatia de contur al fetei in zona mandbulei mai lat. Scopul este sa cream iluzia de forma a fetei ovala.

La o forma a fetei PATRATA ar fi indicat ca parul din partea din fata sa fie mai lung decat conturul fetei(zona mandbulei). In acest mod vom distrage atentia de la conturul fetei proeminent. 

Ar fi indicat sa evitam bretonul DREPT. Putem opta pentru un breton pe o parte. Scopul este mereu sa cream iluzia de forma a fetei ovala.

La o forma a fetei ROTUNDA ar fi indicat, asemenea formei fetei patrate ca parul din partea din fata sa fie mai lung decat zona conturului fetei. 

In acest mod vom crea iluzia de o fata mai alungita. 

Ar fi indicat sa evitam bretonul drept. Ideal ar fi sa purtam o carare pe o parte; in acest mod vom crea din nou senzatia de o fata mai alungita. Un alt aspect important ar fi ca stylingul sa fie mereu mai voluminous in partea de top. 

Acest lucru poate din nou crea senzatia de o forma a fetei mai alungita. Scopul este sa cream iluzia de forma a fetei Ovala.

La o forma a fetei OVALA vei avea cele mai multe optiuni in lookul tau. Poti opta pentru o tunsoare scurta, sau lunga; cu breton sau fara breton. 

Tine cont totusi de cele mai frumoase trasaturi ale tale, si scoate-le in evidenta. Tine cont de faptul ca in funtie de unde va fi asezata tunsoarea, acea zona va iesi in evidenta.

Un breton va scoate in evidenta ochii si nasul. 

Daca ochii tai sunt puntul tau forte, cu siguranta ii vei scoate si mai mult in evidenta cu un breton. 

Daca nasul nu este in armonie cu restul fetei, nu lua decizia de a-ti face breton, pentru ca vei scoate acest lucru in evidenta. Pometii pot fi evidentiati de tunsoare bob, cu o linie asezata chiar pe zona pometilor. Asadar, decide care este trasatura iti place cel mai mult la tine, si evidentiaz-o cu tunsoarea.

In functie de culoarea parului

O tunsoare cu siguranta va evidential culoarea parului, si vice-versa

Daca te gandesti la o tehnica de Suvite/Balayage, aceasta nu ar fi potrivita pe o tunsoare scurta. 

Zona din spate a parului, daca este tunsa scurt, va da impresia de o culoare patata. 

O tehnica de vopsit in doua culori este foarte potrivita pe un par lung. Daca totusi iti doresti acest vopsit, pe o tunsoare scurta, alege sa vopsesti lungimile blonde doar in partea din fata. 

De asemenea, aceasta tehnica nu se combina cu un breton drept. Acest tip de vopsit se va potrivi cu o lungime mare a parului. In cel mai frumos context, va iesi bine in evidenta tunsoarea, dar si culoarea, cu o tunsoare in trepte.

O singura culoare, de la radacina pana la varf, se va potrivi cu siguranta oricarei lungimi, ale oricarei tunsori, insa ai grija atunci cand alegi culoarea, si tine cont de ECUATIA CULORII:

Ecuatia culorii este o regula stabilita de specialisti care recomanda echilibrul intre cele trei elemente:

    Culoarea tenului

    Culoare ochilor

    Culoarea parului

CALD+CALD+RECE

RECE+RECE+CALD

Daca ai un ten rece, si ochi deschisi(reci), se va potrivi perfect o culoare a parului calda.

Daca ai un ten cald, si ochi caprui(calzi), se va potrivi perfect o culoare a parului rece.

Daca ai tenul cald, dar culoare ochilor reci, alege intelept, decizand ce doresti sa scoti in evidenta. 

Culoarea aleasa va scoate in evidenta elementul care este in contrast. In exemplul de mai sus, o culoare calda va scoate ochii in evidenta, umbrind tenul, si vice-versa.

In functie de personalitate.

Tunsoarea este o prelungire a personalitatii tale.

Alege sa arati lumii ce personalitate ai, cu ajutorul tunsorii.

Daca esti o fire extrovertita, alege sa iesi din tipar cu parul. Incearca tunsori cu multa miscare, multe trepte. Un bob, cu trepte, poate chiar o asimetrie va scoate in evidenta faptul ca esti o persoana extrovertita.

Daca esti o fire introvertita, iti va veni firesc sa alegi tunsori cuminti. Vei arata lumii aceasta caracteristica a personalitatii tale cu o tunsoare fara prea multa miscare, care va iesi in evidenta prin simpltatea ei.

Te sfatuiesc sa alegi o tunsoare bob cu lungimea pana in jurul umerilor, sau o tunsoare dreapta, peste umeri care vor arata discret faptul ca esti o persoana introvertita. 

Sfaturi de la specialisti

Tine cont de tunsoarea pe care o alegi in functie si de densitatea parului tau. Un par foarte des se va aseza foarte bine daca va avea o lungime pana la jumatatea spatelui, cu trepte in interiorul tunsorii, in scopul de a indeparta din greutate.

O  densitate mai mica a cantitatii de par va conduce catre o lungime uniforma(tot parul tuns la acelasi nivel, in scopul de a arata mai plin. In acest caz se va potrivi o lungime medie, spre scurta.

Daca textura parului tau este ondulata/creata, tunsoarea pe care ar fi indicat sa o porti este una in trepte, dand parului ocazia sa isi arate cel mai bine textura. Ai grija ca in acest caz sa iti usuci mereu parul cu difuzorul.

Daca textura parului tau este dreapta, orienteaza-te catre tunsori drepte, grafice. In acest caz vei pune cel mai bine in evidenta textura parului tau.

TIPS: Tine cont si de inaltimea ta atunci cand alegi lungimea potrivita. O persoana scunda cu parul foarte lung, va parea si mai scunda. O persoana inalta tunsa scurt, va parea si mai inalta.

 

Abonează-te la newsletter și primești 2 video-uri practice în care înveți cum să realizezi cele mai cerute 2 tunsori din salon!