Top 30 cele mai bune carti de dezvoltare personala

Top 30 cele mai bune carti de dezvoltare personala

Indiferent că îți dorești să ai mai mulți bani, mai multă liniște, relații mai bune… sau pur și simplu vrei să fii sănătos și fericit, pentru a-ți atinge orice obiectiv este esențial să te dezvolți. Timpul investit în tine, în educația ta este extrem de valoros. Din acest motiv îți propun să vezi în continuare care sunt cele mai bune cărți de dezvoltare personală pe care le poți citi oriunde te-ai afla, și care îți vor schimba viața!

Top carti de dezvoltare personala pe care le-am citit.

În orice librărie ai căuta, poți găsi o mulțime de cărți de dezvoltare personală, extrem de savuroase. Unele sunt mai ușoare, se citesc într-o zi, pe nerăsuflate… în timp ce pentru altele ai nevoie de o pregătire prealabilă. Astfel, m-am gândit să realizez topul urmând, cât de cât, complexitatea acestora, începând cu cele mai simple – care se citesc ușor – și continuând cu acelea pe care vei vrea să le savurezi și să le parcurgi încet.

 1.Christine Michaud – Proiectul meu de fericire

O lectură ușoară menită să bucure orice suflet întristat care își dorește să se revitalizeze, să fie mai eficient și să trăiască mai bine.

Această carte se bazează pe cele mai recente descoperiri din psihologia pozitivă, în baza căruia dezvoltă un program concret ce îți va permite să adopți noi obiceiuri, extrem de benefice în viața de zi cu zi.

Programul de dezvoltare personală prezentat în carte se desfășoară pe 12 săptămâni. În fiecare din aceste săptămâni este abordată o nouă temă importantă, cum ar fi recunoștința, bunătatea, iubirea sau chiar liniștea. Astfel, cu ajutorul sfaturilor simple și practice vei învăța să găsești fericirea în orice clipă!

2.Jack Canfield – Supă de pui pentru suflet

Deși se dorește a fi o carte de dezvoltare personală, Supă de pui pentru suflet este mai curând o colecție de povești frumoase, motivaționale, care te vor ajuta să înțelegi că tot ceea de ce ai nevoie pentru a atinge succesul personal este voința.

Mai mult, aceasta poate fi înțeleasă și savurată atât de adulți cât și de copii!

3.Mike Bayer – Autentic. Fii cea mai bună versiune a ta!

Este aceasta pe care o trăiești cu adevărat viața pe care ți-ai dori-o? Poți spune tare, hotărât și răspicat că ești cine ți-ai dori cu adevărat să fii? Trăiești la potențial maxim în fiecare zi?Dacă răspunsul tău la întrebările de mai sus este „NU” atunci află că lecturând prezenta carte vei reuși să înțelegi cum să îți atingi adevăratul potențial, pornind de la cele mai simple dar mai profunde întrebări, respectiv: „Ce vreau cu adevărat?”, „De ce mă tem?”, „Cine mă ține pe loc?”.

4.Joseph Murphy – 52 de afirmații săptămânale și tehnici practice pentru a-ți descătușa puterea subconștientului

Abonează-te și afli în premieră de materialele educaționale, gratuite, pe care le pregătesc autorii EduKiwi.

Subconștientul este cel care te blochează uneori, dar tot el este și în măsură să te scape de confuzie, melancolie, nemulțumire și chiar eșec.

Astfel, volumul de față te va ajuta să îți descoperi propria minte și să fii mult mai echilibrat. Multe din lucrurile pe care le vei face la îndemnul autorului vor putea părea nesemnificative însă ele vor reuși să îți schimbe, fundamental, programarea mentală.

5.Stephen Covey – Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace

O carte care schimbă vieți. Dacă ești la început de drum, dacă nu ai mai citit nimic de acest gen până acum… atunci vei avea multe momente de „Aha!!” în timpul lecturii.

Nimic nu este întâmplător, iar Covey te va convinge de asta. Cursivitatea lecturii impresionează și captivează chiar și cel mai neantrenat cititor. 

Această carte reprezintă un ghid al oamenilor de succes, integrat într-o formă extrem de ușor de parcurs. Ea este o disciplină a interacțiunii cu ceilalți, care funcționează fără doar și poate.

Este o carte plină de înțelepciune practică, un manual pentru oricine își dorește să își ia viața în propriile mâini și să trăiască liber, conștient de sine și independent.

6.Brian Tracy – Schimbând gândirea îți schimbi viața

O altă carte ușor de parcurs, dar plină de înțelepciune practică. Ea reprezintă un sistem concis a cărui menire este să îți explice structura mentală de care ai nevoie pentru a obține succesul în orice domeniu al vieții.

Brian Tracy te învață cât este de important să îți fixezi obiective, dar și cum trebuie să gândești pentru a nu te abate de la ele.

O lectură ușoară, frumoasă și extrem de utilă. Vei învăța cum să depășești orice obstacol și să trăiești exact așa cum meriți!

7.Jeff Keller – Atitudinea este totul

Te-ai întrebat vreodată care este diferența între oamenii care pot spune nu și… ceilalți? Sau ce te-ar putea ajuta să fii mai puternic și să te numeri printre învingători?

Dacă ai astfel de gânduri, dacă te simți slab sau vrei rezultate mai bune în viața ta atunci te vei bucura să citești această carte. Este ușor de citit, e bine structurată și are rolul de a-ți deschide ochii spre o lume diferită: mai bună, mai eficientă și mai fericită.

8.Jesper Juul – Arta de a spune „NU” cu conștiința împăcată

De câte ori nu ai spus „DA” atunci când, în realitate, ai fi dorit exact opusul? 

Ai nevoie să înveți să spui NU fără a te simți vinovat, egoist sau răutăcios. Iar această carte are rolul de a te ajuta să nu îi mai mulțumești pe ceilalți, riscând totodată să te pierzi pe tine!

9.Brian Tracy – Cheia succesului financiar e la tine

Chiar dacă este o carte ce te-ar putea duce cu gândul la afaceri și la bani, ea ascunde foarte multă înțelepciune generală.

Până nu vindeci relația pe care o ai cu banii este extrem de greu să îi atragi în viața ta. Totul este energie, iar Brian Tracy explică foarte bine acest lucru.

Independența financiară este ceea ce ne dorim toți, chiar dacă poate nu suntem conștienți de asta. Ea oferă liniște. Totuși, teama de tot ceea ce avem asociat banilor este cumplită. 

Citind această carte înveți cum să scapi de frici, de prejudecăți și de piedici, astfel încât să obții mult dorita independență financiară.

10.Napoleon Hill – Scara Magică spre Succes

Napoleon Hill este unul dintre părinții literaturii motivaționale. El a reușit prin toată activitatea sa să contribuie la nașterea multor oameni de succes.

În volumul de față Hill te învață cum să obții tot ceea ce îți dorești, fără însă a încălca drepturile și libertățile celorlalți. El susține că în viață poți avea totul, atâta vreme cât înțelegi că diferența între un om de succes și unul ce eșuează constă tocmai în diferența de mentalitate.

11.Rhonda Byrne – Secretul

O carte de care este imposibil să NU fi auzit. Este una din cele mai bune cărți de dezvoltare personală, tocmai prin aceea că aduce laolaltă o mulțime de revelații incredibile ale oamenilor de succes.

Când afli secretul vieții, ajungi asemenea marilor oameni ai secolelor trecute. Beethoven, Tesla, Einstein, Dale Carnegie și mulți alții… toți l-au cunoscut.

Tu ești pregătit să îl afli? Dacă da, atunci nu ezita să citești cartea!

12.Dale Carnegie – Viața este scurtă, trăiește-o din plin!

Dale Carnegie este unul din cei mai buni autori de dezoltare personală. Stilul său extrem de personal de a explica ce formează destinul, lejeritatea în exprimare și logica argumentelor captivează chiar și cel mai neinițiat cititor.

În acest volum el te convinge că destinul tău nu este NICIDECUM să fii nefericit, să fii bolnav, sărac, respins sau inferior. Destinul tău stă ascuns în interior și te așteaptă. Ai puterea de a obține orice vrei, chiar dacă viața ta nu a fost cea mai ușoară până în prezent.Așa că dacă vrei să afli cum să gestionezi situațiile dificile din viață și să îți învingi slăbiciunile, citește această carte!

13.Jay Shetty – Gândește ca un călugăr

O altă carte de dezvoltare personală ușor de parcurs este „Gândește ca un călugăr” a lui Jay Shetty. Cuvintele sale au puterea de a te pune mult pe gânduri, dar și de a te motiva să iei acțiune. 

Prin ceea ce narează reușește să îți deschidă mintea, să te facă să înțelegi ce se află în spatele propriilor temeri, precum și cum să le vindeci, astfel încât să poți avea o nouă raportare la tine însuți și la viață.

Pe scurt, este o carte care îți oferă metode simple de a evolua ca om. 

14.Dale Carnegie – Secretele succesului

Pornind de la ideea că ai succes atunci când ai obținut ceea ce ai vrut, dar ești fericit atunci când vrei ceea ce obții, Carnegie mai scoate un volum incredibil, plin de sfaturi pentru o viață de succes, pe toate planurile.

Multă lume consideră aceasta ca fiind cea mai bună carte de dezvoltare personală. Și pe bună dreptate, oferă foarte multe sfaturi și metode eficiente pentru înțelegerea și îmbunătățirea relațiilor interumane. 

Mai mult, toate aspectele valoroase menționate de autor sunt susținute prin exemple sugestive!

15.Robert Kiyosaki – Tată bogat, tată sărac

O carte ce merită, cu adevărat, citită. Ea te va ajuta să înțelegi mai bine relația ta cu banii și să îți schimbi modul în care te raportezi la ei. 

Odată ce o citești nu ai cum să mai fii ignorant. Ea are puterea de a te scoate din „cursa șobolanului” și a te face să înțelegi cât de importantă este perspectiva (mentalitatea).

16.Robin Sharma – Clubul lui 5 A.M.

O carte extrem de apreciată de cititorii din întreaga lume. Ea te ajută să îți schimbi obiceiurile, astfel încât să ajungi să trăiești o viață eficientă, proactivă și sănătoasă.

Ea prezintă o poveste plină de motivație și energie care te va pune pe gânduri și te va convinge că ai nevoie să te eliberezi de constrângeri și să îți dai voie să trăiești. Să fii tu, cel autentic.

Cartea de față se adresează celor ce își doresc să facă o schimbare radicală în viața lor, dar care nu știu de unde și cu ce să înceapă.

17.Brene Brown – Curajul de a fi vulnerabil

Tuturor ne este frică să ne arătăm slăbiciunile. Ele ne fac să fim nesiguri, să ne scădem stima de sine și să fim nefericiți.

Totuși, Brene Brown în acest volum te învață cum să fii rezilient la rușine și să îți asumi vulnerabilitatea naturală cu care te poți confrunta. Este o carte ce identifică majoritatea lucrurilor pe care suntem tentați să le gândim în momentele dificile, însă pe care nu avem curajul de a le recunoaște, verbaliza și chiar accepta.

18.Doru Pelivan, Pera Novacovici – Cei 6 stâlpi ai eliberării tale financiare

Dacă te întrebi pentru ce trăiești și de ce nu ai ales mereu ceea ce te face fericit, ci ai ales să îi mulțumești pe alții, atunci aceasta este o carte care nu te va ajuta doar să obții independența financiară, ci și să îți iei viața înapoi.

Afli de ce nu ai destui bani, cum ai ajuns în situația asta și cum să o depășești.

Poți citi mai multe despre această carte AICI.

19.John Gray – Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus

Deși este fundamental un ghid practic pentru o relație de succes, cartea lui John Gray stă la baza unei comunicări eficiente atât cu sexul opus cât și cu persoanele de același sex.

Manualul de față te ajută să te înțelegi mai bine… și să înțelegi de ce reacționezi așa cum o faci atunci când ai un partener. Ea îți va explica foarte bine toate discuțiile pe care le-ai avut în cuplu de-a lungul timpului și te va ajuta să previi orice fel de neliniște viitoare.

Este o carte care, cu adevărat, merită citită!

20. Lise Bourbeau – Vindecarea celor 5 răni

Există cinci răni principale pe care le avem și care ne împiedică să fim noi înșine: fericiți, autentici și liniștiți. Acestea sunt: frica de abandon, de nedreptate, de respingere, de umilire și nu în ultimul rând, de trădare.

Cartea oferă multe exemple prin care autoarea împărtășește numeroasele sale descoperiri cu privire la vindecarea suferințelor.

21.Mark Manson – Arta subtilă a nepăsării

Dacă simți că în viață nu apuci să trăiești, ci ai impresia că ești într-o continuă fugă, atunci trebuie să citești această carte! 

Manson te oprește o clipă și îți pune în față o oglindă menită să te ajute să vezi cine ești cu adevărat, cum arată viața ta în momentul de față și cum să trăiești mai bine, acceptând problemele cu care te confrunți.

Accentul cărții pică pe rezolvarea problemelor  și dobândirea liniștii interioare.

22.Pera Novacovici – Personalitate Alfa

Personalitate Alfa reprezintă o colecție de 38 de concepte care te pot ajuta să depășești eșecurile și să dobândești succesul în orice plan al vieții.

Ea te va învăța cine ești și cum să nu te mai lași călcat în picioare de ceilalți. 

Poți citi mai multe despre această carte AICI.

23.John Maxwell – Cele 15 legi supreme ale dezvoltării personale

John Maxwell este unul dintre cei mai populari autori ai literaturii de dezvoltare personală

În volumul de față vorbește din experiența proprie despre cum a devenit cine este și cum poate oricine să își atingă potențialul, înțelegându-se pe sine mult mai bine.

Lectura în sine este una ușoară, relaxantă și cu extrem de multe beneficii. Fiecare nouă „lege” a dezvoltării personale este menită să îți aducă multiple beneficii în viața de zi cu zi.

24.David R. Hawkins – Putere versus Forță

O carte pe care odată ce o începi nu o mai poți lăsa. Ea îți schimbă perspectiva cu privire la perfecțiune și îți explică de ce este bine ca înainte să vrei să faci un lucru perfect, să începi cu un lucru perfectibil.

Deși sunt abordate subiecte grele, de o complexitate pe alocuri inimaginabilă, autorul reușește să nu pună cititorul în încurcătură. O lectură frumoasă și utilă.

25.Fumitake Koga – Curajul de a nu fi pe placul celorlalți

Cartea de față explică foarte bine modelul de gândire adlerian, oferindu-ți totodată foarte multe răspunsuri la întrebările esențiale ale vieții.

Este o lectură interesantă, construită după modelul dialogului socratic. În cadrul acestuia se face un schimb superb de informații și trăiri între un tânăr preocupat de înțelegerea comportamentului uman și un filozof înțelept.

26.Gary Chapman – Cele cinci limbaje ale iubirii

Cele 5 limbaje ale iubirii” reprezintă o colecție extraordinară de sfaturi, probleme precum și soluții pentru fiecare membru al unei familii fericite. 

În cartea de față autoarea explică motivul din spatele căsniciilor nefericite și oferă foarte multe soluții practice pentru salvarea mariajului și instaurarea liniștii în cămin.

Problema este, întotdeauna, diferența de limbaj. Deși folosim aceleași cuvinte, vorbim limbi diferite.

27.Jordan Peterson – 12 Reguli de viață

Oamenii au nevoie de principii, de reguli, de legi pentru a putea evita haosul, iar Peterson explică foarte bine rolul rutinei și al tradiției în viețile noastre.

Deși este unul dintre cei mai sclipitori gânditori ai momentului, psihologul canadian se confruntă adesea cu multe critici, tocmai datorită sincerității în abordare. Nu este ușor de citit, însă este foarte profundă, plină de umor, revelatoare.

Merită citită pentru a avea o viață mai bună și mai liniștită.

28.Stefanie Stahl – Vindecarea copilului interior

Am lăsat această carte spre finalul listei tocmai pentru că necesită o anume inițiere în psihologie. Ea te va ajuta să te cunoști mai bine, să înțelegi motivul din spatele multor acțiuni neplăcute, precm și să îți îmbunătățești acele aspecte mai puțin favorabile ale personalității.

În plus, cartea prezintă foarte multe exerciții practice menite să te ajute să găsești moduri de a înlătura reacțiile exagerate pe care ești tentat să le ai, precum și de a-ți descoperi puterea interioară.

29.Alain De Botton – O educație emoțională

Ai auzit adesea de oameni care declară despre ei înșiși că au „școala vieții”. Ei bine, Alain De Botton, în volumul de față, explică tot ceea ce viața ar trebui să ne învețe, într-un mod (din păcate) destul de brutal. 

Autorul abordează subiecte mai și complexe cu o lejeritate și o inocență nedisimulată.

Maturitatea emoțională apare gradual, după multe încercări. Ea necesită timp, așteptare pasivă, educație timpurie și nu în ultimul rând o disponibilitate maximă spre învățare. Astfel, prin prezenta scriere Alain de Botton ne oferă un fel de scurtătură. El infuzează educația emoțională în creierul cititorului într-un mod cât se poate de liric și lucid.

Cea mai buna carte de dezvoltare personala care mi-a schimbat viata.

Și, în final, a 30-a carte de dezvoltare personală este cea care a schimbat viețile multor oameni de pe glob. Ea cuprinde învățămintele cele mai profunde, precum și tehnicile de NLP utilizate de autor în toate seminariile și „călătoriile” transformaționale pe care le organizează.

Probabil că deja te gândești la cineva…

… Oricum, indiferent că ai ghicit sau nu, este vorba despre Anthony Robbins și celebrul volum „Trezește uriașul din tine”:

Această carte cuprinde o serie de principii adunate de la cei mai puternici și influenți oameni. El despică mintea umană și te conduce, pas cu pas, de mână, într-o călătorie în interiorul tău. Acolo vei găsi valori, credințe și referințe despre care nu aveai nici cea mai vagă idee.

Scopul cărții este de a te ajuta să îți iei un angajament de a trăi conștient, a fi fericit și a-ți atinge toate obiectivele propuse.

Așadar, după ce ți-am prezentat această lungă listă de lectură… te invit să îmi spui care este cartea ta de dezvoltare personală preferată. 

Alătură-te comunității eduKiwi!
În perioada 1-5 Septembrie suntem offline!
Salutare!
Echipa eduKiwi pleacă în teambuilding la mare în perioada 1-5 septembrie!
De aceea, vom procesa orice înscriere/cerere după 6 septembrie. Revenim atunci la butoane, odihniți și gata să aducem Educația în România la cu totul alt nivel 💙
Mulțumim că ești cu noi și ne reauzim în curând!
#kiwiteam