Convingerile limitative mi-au dat aripi. Apoi m-au distrus.

Salutare, suflet drag.

Astăzi vreau să-ți povestesc un lucru ce-ți va părea puțin ciudat: Cum convingerile limitative pe care le-am purtat cu mine încă din copilărie, mi-au dat aripi

Însă apoi consecințele au fost crunte. Citește până la final ca să afli de ce.

Ca toate poveștile formative, și aceasta începe din copilărie.

Am crescut într-o familie de oameni simpli, care prețuiau banii. Le cunoșteau valoarea și știau cum să-i folosească corect – ca pe un instrument cu care îți construiești o viață armonioasă, și nu simple hârtii de aruncat în vânt.

Tata lucra și mama era casnică, rămăsese acasă să se ocupe de mine și de sora mea. 

Aveam tot ce ne trebuia și acum, uitându-mă în urmă, îmi dau seama că eram și răsfățată. Însă nu prin obiecte materiale, ci prin iubirea și grija cu care se ocupau de mine.

În schimb, la vremea aceea mă supăram tare că nu îmi cumpărau și mie atâtea rochii și atâția pantofi câte aveau colegele mele și eram nefericită. Eram în vremea comunismului și în sufletul meu de copil și apoi de adolescentă, fericirea însemna să am cât mai multe haine ca să fiu în rând cu lumea.

Privind retrospectiv, cu siguranță că atunci credeam că Nu pot fi fericită dacă nu am bani.

Aceasta este prima convingere greșită, care în momentul acela mi-a dat aripi.

M-a motivat să învăț cât mai bine, să ajung să am o slujbă bine plătită, mulți bani și, credeam eu, fericire.

Astfel că în facultate am ajuns să am 2 burse: una pentru că veniturile părinților mei erau mici, cealaltă de merit pentru rezultate frumoase la învățătură. Părinții mei mi-au dat libertatea să-mi administrez acești bani și să-i folosesc pe ce-mi aducea mie fericire atunci.

Am terminat facultatea, mi-am găsit într-adevăr o slujbă bine plătită, m-am căsătorit și a venit revoluția. 

În perioada imediat după revoluție am deschis o afacere cu soțul meu, după cum ți-am mai povestit. Și, foarte important: Eram în continuare condusă de convingerea că nu pot fi fericită dacă nu am bani.

Această credință m-a împins să lucrez mai mult și mai mult, să nu văd în fața ochilor decât prosperitatea financiară. Pe care deja o atinsesem, însă nu era suficient pentru mine. M-am focusat atât de mult pe a face bani încât am uitat de mine, de sănătatea mea.

Am dus convingerea la extrem și ea m-a sabotat

Așa am ajuns în punctul de cotitură din 2005, când am avut de ales între sănătate și afacere. Din fericire pentru mine, am deschis ochii și am ales sănătatea.

Din nefericire, atunci am dat putere unei alte convingeri: Banii nu aduc fericirea. În ultimii ani atenția mea fusese îndreptată doar spre afacere, care urma să-mi aducă prosperitate financiară. Nu ținusem cont de sănătate, relații, relaxare.

Iar când mi-am dat seama că banii mulți nu îmi aduc fericirea, am început să le neg valoarea cu totul.

Deja se crease un conflict interior puternic: Nu pot fi fericită dacă nu am bani, însă banii nu aduc fericirea. 

Ce s-a întâmplat mai departe? Și-a făcut apariția a treia convingere autodistructivă: Mă îngrijorează viitorul meu financiar.

Pe vremea aceea habar nu aveam de aceste convingeri din subconștient care mă sabotau la scară mare. Eu observam doar că eram blocată și era necesar să mă reorientez profesional după ce îmi vândusem afacerea.

În sufletul meu era haos: Nu pot fi fericită dacă nu am bani, așa că mă îngrijoram de unde îi voi putea câștiga. Însă tot ei mă sabotaseră o dată, așa că aveam o dilemă uriașă, nu-mi puteam da seama cum să procedez să le am pe toate: Și bani, și fericire, și sănătate.

Părea de neatins.

La momentul de cotitură, când am ales sănătatea, am ales să mă vindec prin metode alternative

Pentru că la vremea aceea erau puțini specialiști în terapii complementare, am optat să urmez cursuri de formare ca să mă pot vindeca singură, aplicând metodele direct de la sursă. Toți mentorii și instructorii de la cursuri îmi atrăgeau atenția că am abilități de terapeut și că nu degeaba Universul mă adusese în această situație.

Eu o țineam una și bună că urmez cursurile doar pentru vindecarea mea.

Era și normal să am o astfel de atitudine când din semințele celor 3 convingeri crescuseră rădăcini adânci.

Așa că în momentul acesta cea de-a treia convingere – Mă îngrijorează viitorul meu financiar – mi-a dat aripi.

M-a determinat să merg la un curs de formare unde am lucrat pe prosperitate financiară, și am început să conștientizez cât de mult mă sabotasem și mă limitasem singură.

Însă aripile pe care ți le dau convingerile limitative sunt de hârtie.

Te duc sus și apoi te lasă să pici în gol, fără plasă de siguranță. Îți dau senzația că te ajută și apoi te distrug, deoarece în tot acest timp ești condus de lucrul greșit: De o relație toxică cu banii.

Ca să continui povestea, am continuat să lucrez la vindecarea relației mele cu banii, am înlocuit convingerile limitative cu unele sănătoase și în scurt timp am început să fac ședințe de terapie plătite cu alte persoane.

Asta s-a întâmplat deoarece am schimbat filtrele din mintea mea, am putut să mă conectez la resursele mele interioare și să conștientizez abilitățile de terapeut.

A fost un mare AHA! pentru mine, și în fiecare zi sunt fericită că pot ajuta atâtea persoane să se regăsească, să-și vindece trecutul și să ducă o viață armonioasă, așa cum își doresc.

Mi-a luat mult prea mulți ani să-mi vindec relația cu banii, însă tot acest drum m-a adus acum la tine și sunt extrem de recunoscătoare că am ocazia să-ți scriu. 

Așa că acum te invit și pe tine cu mult drag să-ți conștientizezi convingerile limitative, să le înlocuiești cu unele sănătoase și să-ți vindeci relația cu banii.

Îți propun o călătorie de 5 săptămâni, alături de mine, într-un Curs Audio pe care ți l-am pregătit cu grijă:

Click și Înscrie-te la Cursul Audio
Vindecă-ți Relația cu Banii
și Devino un Magnet pentru ei

Fă-ți curaj să rupi cercul relației toxice cu banii și permite-mi să te ghidez în a deveni un magnet pentru ei!

Mi-ai citit povestea, ai văzut cât de greu mi-a fost drumul până aici și probabil ai rezonat cu multe dintre lucrurile pe care ți le-am spus.

Așa că ce spui? Îmi accepți mâna de ajutor întinsă?

Da, îmi doresc să mă ajuți!

Abia aștept să vezi ce ți-am pregătit!

Te îmbrățișez,
Marcela Mantz

Despre Autor

Marcela Mantz

Îmi face plăcere să-mi dedic munca pentru a ajuta cât mai multe persoane să-și valorifice întregul potențial. Misiunea mea continuă este să transmit cât mai multor oameni instrumentele necesare transformării vieții lor într-una fericită, împlinită și plină de succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *