Cum faci bani pe Youtube

Te salut,

Stim cu totii ca monetizarea, generarea de bani pe youtube este destul de importanta pentru noi ca si creeatori de continut. 

O data cu vizualizarile vin si banii, asa spun marii Vlogeri sau Creatori ai acestei platforme, noi o sa discutam putin despre Metodele veniturilor pe YouTube.

  1. Metoda prin Parteneriat YouTube

Aceasta metoda este de baza pe youtube, o data ce atingi pragul de 1.000 de abonati si 4.000 de ore de vizionare, poti semna cu YouTube pentru a impartii veniturile generate pe canalul tau. Tu nu iei 100% din cat se face pe YouTube, deoarece youtube are costurile sale de administrare/servere/mentenanta si asa mai departe, pe langa faptul ca face si partea de intermediere intre cel ce plateste reclama si tine. Astfel incat primesti 55% din ce se genereaza de pe YouTube.

  1. Membrii canalului de YouTube

Este o functie eligibila dupa ce deja esti in Parteneriat YouTube si poti rula reclame, Membrii Canalului este o functie ce poate sa-ti aduca venituri stabile lunar, fara sa fii nevoit sa te zbati neaparat cu numarul de vizualizari astfel incat sa ai venituri cosntante sau scalate.

  1. Parteneriate cu Branduri

Asocierea cu companiile te poate ajuta sa-ti dezvolti canalul, sa ai buget de creatie si de a face videouri mult mai calitative. Bineinteles trebuie sa fii deja destul de constant astfel incat un Brand sa te remarce si sa-i placa de tine. Acest tip de parteneriat poate sa fie platit per video sau lunar / anual. Poti fii chiar ambasadorul brandului tau favorit, nu numai ca primesti produse gratis dar esti si platit pentru asta. Pe langa asta esti liber sa-ti cresti canalul de YouTube cum vrei tu.

  1. Afiliere

Sunt diferite site-uri de afiliere 2performant sau profitshare ce sunt din Romania. Pe acele platforme sunt branduri / magazine / site-uri, fel si fel de produse si servicii ce sunt dispusi sa plateasca un comision oamenilor adusi de tine. Este o practica buna sa te folosesti de anumite produse si sa cresti pe baza lor, pe langa asta sa pui link in descriere, sa cumpere produsele respectiva si sa fii si platit. Poti face intre 0.5 si 25% din valoarea produsului / vanzare.

  1. Vinde-ti produsele tale, esti bun pe ceva? Oferi servicii de calitate sau ai produse de vanzare? Atunci aceasta metoda de a aduce clienti este extraordinara pentru tine doarece creezi continut bazat pe produsul sau serviciul tau si aduci clienti GRATIS catre canalul tau de Youtube sau catre site-ul pe care-l gestionezi.

Tu esti singurul om care poate face acest lucru la perfectie deoarece tu stii cel mai bine din toata lumea cum poti sa-ti expui produsul cel mai bine.

Asta te ajuta sa generezi bani si sa faci campanii fara sa investeti bani in asta.

  1. Creeaza continut pentru MASS MEDIA, poti face materiale pentru agentii de media, promovandu-le articole sau generand articole sau stiri pentru ei, astfel tu o sa ai de castigat financiar si abonati pentru canalul tau de youtube.

Cati bani poti face din canalul tau de YouTube?

Depinde in prima faza de tine, 

Sa facem calculul la 10.000 de abonati.

Abonează-te și afli în premieră de materialele educaționale, gratuite, pe care le pregătesc autorii EduKiwi.

Daca postezi constant poti face intre 100.000 si 200.000 de vizualizari / luna ( acumulat )

RPM -ul din Romania este de minim 0.5$/1.000 views si 2$, astfel poti genera o medie de 150E / luna din circa 200.000 de vizualizari. Depinde foarte mult si de nisa si puterea de cumparare a audientei.

Daca mai faci si campanii de publicitate cu un Brand, mai poti cere inca 200 de euro in plus.

Faci cateva videouri de Afiliere cu anumite site-uri *** NE-CONCURENTE BRANDULUI CARE TE PLATESTE ***  si poti genera si de acolo circa 100 euro. 

Intr-un final, daca te descurci lejer, cu 10.000 de abonati poti face 450 euro / luna.

O data ce cresti la 100.000 / 200.000 … de abonati, atunci si cifrele se schimba si se mai adauga inca un 0 in coada  la bani 😀 

Succes!

Alătură-te comunității eduKiwi!

Despre Autor

Andrei Militaru

Lucrez cu clienți din USA și din România, cărora le administrez canalele de YouTube și le cresc constant numărul de abonați. Te pot învăța și pe tine secretele YouTube.