Cum sa faci bani online de acasa +20 de idei

În ziua de astăzi tot mai multe persoane au înțeles că banii s-au mutat în online. Astfel, dacă te întrebi cum faci bani online de acasa află că niciodată nu a fost mai simplu.

E suficient să ai câteva ore pe care să le dedici zilnic activității tale. Totuși, ce trebuie să știi este că nimic nu se întâmplă peste noapte. Pentru a putea obține rezultate trebuie să te dedici proiectului tău.

Orice afacere, fie ea fizică sau online, începe să dea roade abia după ce este pusă pe picioare. Așa că înhamă-te cu niște răbdare și hai să vedem cum să faci bani pe net:

1. Construiește-ți un brand personal

Dacă vrei să faci bani mulți online, atunci află că din fericire (sau din păcate, în funcție de cât de extrovertit ești) poți fi chiar TU obiectul monetizării. Fii un influencer și vezi cum fac bani pe internet simplu și fără prea mult efort, inclusiv copii care nu au ajuns încă la vârsta majoratului. 

Tot ce trebuie să faci este să fii cât mai vizibil în online: pe Youtube, Twitter, Instagram, Facebook, TikTok. Oriunde e loc de popularitate, trebuie să fii și tu. Cu cât îți faci o comunitate mai mare, cu atât vei câștiga mai mult!

2. Deschide-ți un canal de Youtube

Tot mai multe persoane câștigă în ziua de astăzi din Youtube. Partea bună este că nici nu trebuie să investești prea mult pentru a avea succes. Acest canal este foarte popular în rândul tinerilor și al copiilor. Așa că dacă poți realiza materiale pentru aceștia, ajungi repede să monetizezi.

Cele mai populare canale de Youtube sunt cele ale gamerilor. Dacă nu ești gamer, poate îți place să faci slime sau ASMR. Pe socialblade.com poți verifica exact care sunt cele mai bine plătite domenii.

Dacă vrei să afli mai multe despre cum faci bani pe Youtube, citește și acest articol.

3. Dropshipping-ul

Deși dropshipping-ul (cel puțin ca termen) nu este atât de cunoscut în România, el reprezintă o metodă foarte bună de a face bani rapizi online, fără foarte mult efort. Conform Google Trends, popularitatea acestei activități crește în fiecare zi. 

Dar ce este dropshipping-ul?

Dropshipping-ul este un model de afaceri în care tu promovezi un produs și „bați palma” cu clientul, dar nu te stresezi cu realizarea de stocuri și nici măcar cu livrarea. Furnizorul este cel care stochează, ambalează și livrează produsul în numele tău. Poți folosi amazon, ebay, wish, aliexpress (ca platforme externe) și chiar olx, lajumate și alte platforme interne. Oberlo este, iar, o variantă bună. 

Cea mai bună modalitate de a face dropshipping este prin intermediul difuzării reclamelor pe Facebook, sau prin intermediul influencerilor. Aceștia din urmă pot transmite mesaje directe potențialilor clienți din social media.

Abonează-te și afli în premieră de materialele educaționale, gratuite, pe care le pregătesc autorii EduKiwi.

4. Marketing afiliat

Dacă tot am vorbit despre dropshipping, află că marketingul afiliat se apropie mult ca principiu. Diferența constă în aceea că tu introduci organic (sau nu) în blogul tău sau pe orice canal utilizat frecvent din social media, un link de afiliere către un produs al unui client afiliat. Există platforme precum profitshare sau 2performant care te ajută mult în acest sens. Tot acolo vei învăța și cum să faci bani online promovând produsele altora. 

Cu cât te implici mai mult și ai o comunitate mai mare și mai activă, cu atât ai șanse de câștig mai bune!

5.  Realizează un curs online

Dacă ai cunoștințe într-un domeniu și vrei să oferi valoare, atunci trebuie să faci un curs pe care să îl vinzi online. E mult mai simplu pentru clienții tăi să își stabilească singuri programul (timpul și spațiul) în care să învețe. Internetul ne oferă această mobilitate atât de grozavă! 

Și nu e gândi că este obligatoriu să investești într-o platformă anume. Poți, foarte simplu, să te folosești de site-urile care găzduiesc astfel de cursuri și care sunt dispuse să îți ofere un procent bun din încasări. 

Grija ta trebuie să fie doar livrarea unui conținut cât mai valoros pentru cursant!

Dacă vrei să înveți mai multe despre cum să faci un curs online, programează-ți o întâlnire 1la1 cu noi și află mai multe despre cum poți începe și tu o afacere online din propria ta pasiune: Expert2Profit

6. Fă-ți un blog!

Dacă ai un blog ai, automat, foarte multe instrumente de monetizare la îndemână: de la a deveni tu un brand personal și până la marketing afiliat.

Sigur că nu trebuie să te aștepți la rezultate peste noapte. Și în cazul unui blog trebuie să te gândești bine înainte de a-ți alege nișa. Mai mult, ai nevoie de o comunitate, iar pentru asta trebuie să poți face puțin marketing online de calitate.

Cele mai comune moduri de a câștiga bani online prin intermediul blogului sunt:

  • Marketing afiliat
  • Concursuri pentru bloggeri
  • Blogging pentru freelancing-ul de nișă
  • Vânzarea de e-book-uri
  • Vânzarea de cursuri online
  • Activități de coaching și consultanță
  • Sponsorizări
  • Planuri de membru plătite
  • Recenzii sponsorizate
  • Donații

7. Freelancing

Dacă știi să faci ceva ce altora le-ar fi util, atunci poți oferi „microjoburi” online. De fapt, ce faci prin freelancing este să îți vinzi serviciile direct entității interesate, fără să mai fii angajat. Cele mai populare joburi sunt pe content/copywriting, design interior, grafică online, codare, editare de materiale, șamd.

Există foarte multe site-uri pentru fiecare sector de freelancing. De exemplu, dacă vrei să câștigi din scris sau din grafică web, poți folosi platforme precum Fiverr, Freelancer sau Upwork. 

Pentru a câștiga bani online ca freelancer trebuie să începi prin a-ți construi un portofoliu puternic. De multe ori acest lucru poate însemna să oferi și servicii gratuite anumitor firme renumite. 

Odată ce îți formezi acest portofoliu poți începe să contactezi clienți mai mari pentru a-ți crește veniturile.

8. Traduceri online

Nu este neapărat nevoie să fii traducător autorizat pentru a face asta. Ce va trebui neapărat este, totuși, să cunoști la nivel avansat cel puțin o limbă străină. Dacă este și una mai puțin populară este cu atât mai bine. Mandarina, Japoneza și Suedeza sunt câteva exemple de limbi care îți pot aduce venituri substanțiale dacă le cunoști.

Nu poți folosi instrumente precum google translate pentru acest job pentru că vei pierde repede clienții. Ce poți face, totuși, este să folosești aplicații cu ajutorul cărora să îți îmbunătățești cunoștințele.

9. Vinde lucruri online

Dacă ai nevoie de bani rapizi, atunci poți să faci o treabă bună golind puțin casa. Ai fi surprins câtă lume ar putea avea nevoie de lucrurile tale.

Poți să te folosești de platforme cunoscute, precum olx sau lajumate, ori poți folosi chiar instrumentele puse la disponziție de Facebook (marketplace). 

Mai mult, grupurile de vânzări de pe Facebook au devenit tot mai populare! Asigură-te doar că faci niște fotografii cât mai reușite și că nu postezi nimic stricat sau că prezinți o descriere mincinoasă.

10. Vinde fotografii sau filmulețe online

Toată lumea are o cameră foto performantă (cel puțin la telefon). Sigur, dacă ai un DSLR este cu atât mai potrivită această idee de afacere pentru tine.

Totuși, pentru a face bani online cu fotografii și filmulețe nu ai nevoie de prea multe. În principal trebuie să îți placă să fotografiezi diverse lucruri și să ai cunoștințe minime de editare. Apoi le poți încărca pe anumite platforme, precum iStockPhoto.

Cu cât mai interesante fotografiile, cu atât mai bine!

11. Dezvoltă o aplicație

Dacă nu ești IT-ist atunci probabil că simți nevoia să sari direct peste acest punct. Nimic mai greșit! Află că în ziua de astăzi există o sumedenie de platforme independente care te învață pas cu pas cum să faci o aplicație, fără să ai nevoie de cine știe ce skilluri de coding.

Când vine vorba de a câștiga bani cu aplicația ta, cel mai bine este să o adaugi în App Store și în Google Play. Poți începe cu o aplicație gratuită, pentru început, până înveți cum să o dezvolți mai mult. Apoi poți adăuga anumite opțiuni plătite, după ce vei fi văzut exact ce volum de persoane atrage.

12. Tranzacționează online

Tot mai multe persoane investesc online. Dacă simți că ai o intuiție bună și îți place să urmărești trenduri și cifre, atunci se poate ca aceasta să fie cea mai bună opțiune pentru tine.

Totuși, dacă vrei rezultate rapide și ai tendința de a fi impulsiv, atunci poate că ar fi bine să te orientezi spre altceva întrucât dacă te arunci cu capul înainte, fără să te documentezi suficient în avans, atunci riști să pierzi nu doar timp, dar și bani. 

Când faci tranzacții online este bine să fii o fire răbdătoare care să analizeze cu atenție performanțele diverselor piețe.

13. Fă bani online din sondaje

Deși nu se câștigă neapărat extraordinar de mult, sunt persoane care se bucură de banii din sondaje.

Există multe aplicații și platforme online care oferă bani pentru completarea sondajelor de opinie. Cele mai populare întrebări vizează consumul și obiceiurile de cumpărare. În general de aici poți obține cam 50 lei/lună și ceva vouchere de reduceri. 

Totuși, având în vedere că nu investești mai mult de câteva minute, poți face rost de banii de cafea!

14. Vinde domenii și site-uri online

Dacă tot vorbeam de tranzacții, uite o altă idee de tranzacționare ceva mai neconvențională. Dacă ai cunoștințe de SEO și o intuiție bună, poți avea mare succes vânzând domenii și site-uri online. Această tehnică îți poate aduce mii de euro lunar.

Ce ai de făcut este să cumperi domenii online care ar avea șanse mari să fie cumpărate la un momentdat, prin prisma denumirii. Marile companii sunt dispuse să plătească foarte mult pentru un domeniu pe care îl vor în mod deosebit.

Există și portaluri pe care puteți vinde astfel de site-uri și domenii. Un exemplu îl reprezintă Sedo.com

15. Testează produse și îndeplinește sarcini

Un alt mod eficient de a câștiga bani online este prin intermediul platformelor de user testing. Exemplu: usertesting.com 

Aceste platforme te plătesc pentru a verifica diverse site-uri și a-ți exprima opinia cu privire la ușurința de funcționare. De asemenea, primești diverse lucruri la care trebuie să fii atent atunci când accesezi site-urile indicate de ei.

Din această activitate nu scoți foarte mulți bani, dar nici nu trebuie să deții cine știe ce skilluri.

16. Vinde pe Pinterest

Puțină lume știe că se pot face bani și din Pinterest. Majoritatea se folosește de această aplicație pentru a găsi fotografii interesante și a se inspira. Totuși, Pinterest este un imens e-commerce. 

Cum faci bani online din Pinterest? Simplu: testând produse pe care ulterior le prezinți acolo, asociind un link. E tot un fel de marketing afiliat, însă cu o rată foarte mare de succes!

17.  Vinde felicitări online

Dacă ai abilitatea de a alege felicitările perfecte pentru diverse ocazii, atunci s-ar putea să faci bani frumoși online din felicitări. 

Când alegi să faci asta este cel mai bine să te preocupi de un anumit segment de piață care să prezinte interes pentru produsele de marketing de acest gen. De exemplu, poți pregăti felicitări pentru profesioniștii din domeniul sănătății care vor să le mulțumească pacienților pentru alegerea clinicii lor.

18. Realizează și vinde produse hand made

Tot mai multe persoane cumpără produse hand made online. De la trusouri și lumânări de botez personalizate, la magneți, tablouri cu licheni și până la cărți pentru copii, albume foto și lănțișoare pentru suzete, tot ce poate fi personalizat atrage.

Și până la urmă, de ce nu? 

Lucrurile unice sunt mult mai valoroase și mai apreciate decât cele ce se pot realiza ușor în fabrici.

19. Cadouri personalizate

Indiferent că realizezi tu ceva sau ai un fler pentru alegerea cadourilor, îți poți vinde serviciile online. Poate că te pricepi foarte bine la înțelegerea psihologiei umane și atunci poți oferi consultanță în selectarea celor mai bune cadouri pentru cei dragi.

Sau poate că îți place să împachetezi frumos produse. Oricum ar fi, acest domeniu este tot mai căutat! Multă lume ar vra să aibă pe altcineva care să le ia grija cadourilor din mână!

20.  Recenzează muzică online pentru bani

În final, dacă vrei să fii plătit pentru a asculta muzică, află că și acest lucru este posibil! Există platforme precum Slicethepie.com care sunt dispuse să te plătească dacă le oferi la schimb o recenzie. 

De fapt, ce vor ei este să asculți anumiți artiști și să spui cât de mult ți-au plăcut și dacă vezi un viitor pentru aceștia.

Concluzii

Niciodată nu a fost mai ușor să afli cum să faci bani online. Dacă ai ceva timp liber sau dacă ești în căutarea libertății financiare atunci a venit momentul să te gândești bine ce vrei.

Cel mai simplu ar fi să investești în tine și să fii influencer. Totuși, dacă ești o fire introvertită, există soluții și pentru tine. 

Așadar, te invit să ne lași un comentariu spunându-ne care este cea mai potrivită idee de a face bani online pentru tine.

Alătură-te comunității eduKiwi!

Despre Autor

Doru Pelivan

Am ajutat peste 300 de autori din diverse domenii, de la dezvoltare personală, business, până la fitness și psihologie să-și promoveze cu succes produsele educaționale. Acum te pot ajuta și pe tine!