Cum sa-ti oferi zilnic un Moment de Liniste

Salutare!

Cel mai tare ma bucura cand primesc mesaje de la fosti cursanti, care au participat la cursurile sau la workshop-urile mele, si apoi isi iau cateva minute sa imi scrie cum a fost pentru ei experienta.

Majoritatea sunt ca si tine: cu putine notiuni despre Mindfulness, la inceput de drum, dar dornici sa schimbe ceva. Sa traiasca o viata in tihna, dupa propriile lor valori si in propriul ritm.

O Viata Mindful, in care ei stabilesc ritmul, si nu intamplarile din exterior sau emotiile subconstiente.

Asta a fost si cazul Adrianei, de care vreau sa-ti povestesc putin azi. 🤩

Adriana s-a inscris la unul din cursurile mele din dorinta de a aduce putina liniste in viata ei. Avea un job solicitant, era prinsa toata ziua intre taskuri, se gandea intruna numai la ce avea de facut in continuare.

Nu mai avea capacitatea de a trai in prezent, era 90% pe pilot automat toata ziua, si la job, si acasa. Iar in restul de 10% isi dadea seama ca ceva e in neregula, dar nu mai avea energie sa faca singura ceva in acest sens. Ceva trebuia schimbat, si destul de rapid.

In acest stadiu a venit la cursul meu.

Nu era disperata si la capatul puterii, ci pierduta. 

Asa cum ne simtim multi dintre noi in aceste zile.

Era super entuziasmata inca de la inceput si mi-a acordat incredere deplina. Dar nu avea foarte mult timp liber, asa ca mi-a promis ca va incerca macar sa faca zilnic cateva dintre exercitiile pe care i le-am propus. Exercitii simple, scurte.

Si fix asta a facut. 💪

Am analizat impreuna care sunt problemele ei cele mai mari si unde isi doreste sa vada rezultatele imediat, si Adriana a realizat ca cel mai mult o doare Pilotul Automat. Pentru ca facea in continuare lucruri interesante si frumoase, dar nu le constientiza si nu le traia. 

Asa ca am inceput cu asta. Si, concret, cu exercitiul Activitatea de Rutina. Ce presupune acest exercitiu?

  • Alegi o activitate de rutina din viata ta. O activitate cu care esti obisnuit si o faci zilnic, sau foarte des. Pe care o faci automat, pe repede inainte. In continuare, faci un efort intentionat de a fi constient, atent si curios de acea activitate, pe intreg parcursul ei. 

 

Scopul acestui exercitiu este de a fi “Constienti de ceea ce se intampla, atunci cand se intampla”. Intentionat, fara pilot automat, pentru o perioada scurta de timp, delimitata de durata activitatii respective. Atat. :).

Adriana a ales dusul de dimineata. 

Mi-a scris apoi pe la pranz ca se simte extraordinar! Mi-a povestit ca de mult timp, nici nu-si mai amintea cand s-a intamplat ultima data, a intrat intr-o stare de relaxare si recunostinta

A fost capabila de atentie constienta, a fost acolo pe tot parcursul dusului, atenta la toate senzatiile si traind in prezent. 

A simtit mirosul gelului de dus, s-a bucurat de cum i se scurgea apa pe piele, si-a luat timp sa fie atenta la fiecare senzatie si sa fie recunoscatoare pentru momentul prezent.

A fost momentul ei de liniste, intr-o zi haotica.

Apoi a aplicat asta zilnic, si cu alte activitati cotidiene. Mi-a scris la finalul cursului ca in fiecare zi a observat imbunatatiri, ca e mult mai prezenta in viata ei si ca observa mult mai multe lucruri.

Acum iti propun si tie sa-ti dai o sansa la o Viata Mindful si sa vezi efectele imediate

Ti-am pregatit un Curs Online complet, in care te voi ghida pas cu pas, timp de 6 saptamani, spre o viata traita in prezent, in ritmul tau. Calm, chiar si in cele mai stresante situatii.

Inscrie-te acum la Cursul Online Mindfulness Zi de Zi

Incepem pe 26 octombrie, iar pana atunci iti propun ceva: Incearca sa-ti creezi si tu un moment de liniste in fiecare zi.

Un moment in care sa fii prezent, constient, cu gandul doar la ce faci atunci. La toate senzatiile pe care ti le ofera momentul.

O sa-ti prinda tare bine.

Cu drag, 

Sasa Bodeanu

Despre Autor

Sasa Bodeanu

Sunt instructor acreditat MBSR și lucrez cu multă pasiune pentru a face practicile contemplative vizibile și în România. Iar acum te invit și pe tine să înveți ce înseamnă Mindfulness să trăiești o viață trăită în ritmul tău, în tihnă, bucurându-te de prezent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *