De la barman în chirie la copywriter și primul apartament

Ți s-a umplut vreodată paharul atât de tare încât să simți că dacă se mai întâmplă ceva rău explodezi? Sigur că da – asta e viața și nimeni nu e ferit de probleme. 

Vreau să-ți spun povestea paharului meu umplut (Oana) și cum m-am folosit de copywriting ca să-mi rezolv toate problemele pe care le aveam atunci. Nu mi-e ușor să scriu povestea asta, dar trebuie să o spun. 

La sfârșitul mail-ului am pregătit și o supriză împreună cu Sergiu, deci fii pe fază 😊

Bun. Povestea mea începe la Cluj, în perioada 2016-2017.

Acolo am terminat facultatea (de Litere) și nu aveam un job stabil. Săream din loc în loc, fiindcă nu mă simțeam confortabilă pe nicăieri. 

Am lucrat într-un birou de traduceri, la un moment dat scriam articole pentru o publicație studențească, în fine. 

Mă învârteam prin domeniul meu, dar nu simțeam că aparțin de vreun loc.

M-am angajat la un moment dat într-un bar, ca să-mi plătesc chiria și să am o sursă de venit (cât de mică era), până îmi găseam și eu un scop. 

Locul era fain, șefii mei erau oameni cu care te puteai înțelege, clienții erau și ei interesanți. Nu a fost o experiență urâtă. Dar a fost extrem de obositoare – chiar dacă aveam 23 de ani și eram în floarea vârstei.

(poză făcută din spatele barului, în iulie 2016, la 4 dimineața)

Partea frustrantă era că lucram într-un bar și mă vizitau constant prietenii mei care o duceau mult mai bine. Foști colegi de facultate care aveau joburi unde câștigau super mulți bani. Prieteni vechi care lucrau deja de ceva timp și începeau să pună bazele unor cariere. 

Abonează-te și primești Mini-Cursul “Copywriting Practic - Cum vinzi prin scris în orice nișă

Și ce-o să faci? Stai toată viața în bar? Când te maturizezi și tu? Pentru asta au muncit ai tăi să te țină în Facultate, ca să torni bere în halbă? Cât mai suporți să-ți numeri banii în fiecare lună și să mănânci cu 5 lei/zi?

Astea erau gândurile cu care mă trezeam și cu care mergeam acasă în fiecare zi. Mă trezeam, făceam curat prin casă, dădeam mâncare la pisică, deschideam barul, îmi puneam întrebări dubioase, închideam barul la 2-3 noaptea, mergeam la somn, iar a doua zi o luam de la capăt.

(ce am făcut eu toată vara lui 2016)

Bun, deci lucram într-un bar, eram dezamăgită de mine, săracă, pierdută și mi-era efectiv rușine să merg să-i văd pe ai mei, sau să mai ies cu prietenii mei. 

Și mai aveam și ghinionul să stau într-o chirie urâtă cu un proprietar de toată jena. Cred că asta mi-a pus capac. Știi cum e, când nu o duci prea bine, vrei măcar să ai un loc sigur, drăguț, în care să te simți acasă. 

Eu aveam o cutie de chibrituri, în care iarna înghețam și vara mă topeam, cu un proprietar care-mi venea în vizită în fiecare lună și o vecină care spiona pe gaura cheii 🙄 

Țin minte că i-am spus proprietarului să-mi cumpere un aragaz nou că nu mai mergea al meu și a zis să-l plătesc eu și să mi-l iau când/dacă plec. Atunci mi s-a umplut paharul și am zis gata, mi-a ajuns. Gata cu lucratul în baruri, gata cu număratul banilor, gata cu chirii scumpe doar fiindcă vreau eu să stau în Cluj. 

Atunci a început un nou capitol în viața mea, și cel mai fain. Întâi a fost decizia, apoi acțiunile. 

Eu mă ocupam și de marketing pentru barul în care lucram. Îmi cumpărasem niște cursuri destul de ieftine și testam ce învățasem. Și îmi plăcea. Știam că locul meu e undeva în zona de marketing. 

Așa că mi-am scris o scrisoare de intenție (primul meu text scris pe principii de copywriting, heh) și într-o zi am trimis-o la toate agențiile de PR, Marketing și Advertising din Cluj. 

Unele mi-au răspuns, am mers la niște interviuri, apoi m-am lipit de o firmă de HR, ca și intern în departamentul lor de marketing. 

Am continuat să lucrez în bar, că internship-ul era neplătit. Dormeam 4-5 ore pe noapte, în zilele libere nu aveam energie să mă ridic din pat, iar prietenii mei nici nu se mai oboseau să mă sune – oricum nu ieșeam pe nicăieri. 

Dar lunile alea de internship au fost printre cele mai frumoase din viața mea și mi-au făcut loc în industria asta frumoasă.

După internship m-am angajat imediat la o agenție de marketing din Timișoara, ca și copywriter. După câteva luni am și plecat din Cluj ca să fiu mai aproape de noii colegi. 

Deja aveam salariu (mai mic ca în bar, totuși), carte de muncă în marketing, un job care-mi plăcea și la care eram bună, viață socială. Mă duceam cu plăcere la birou și scriam cu și mai multă plăcere. 

(uite ce drăguț era la noul meu birou)

Tot prin perioada aia am decis că dacă tot fac Copywriting, măcar să-l fac bine. Să fiu bună în domeniu, cunoscută. Să nu mă îngrop într-un birou din Timișoara și să rămân acolo toată viața. 

Am stat cam un an la jobul ăsta, apoi m-am mutat la Kiwi Agency. La Kiwi am avut cele mai mari provocări, am învățat cel mai mult și am reușit să ajung cam unde mi-am dorit pe plan profesional. Am ținut workshop-uri, am cursuri despre Copywriting, am vorbit la Conferințe pentru studenți, trebuie să refuz proiecte fiindcă nu mai fac față la cererile de colaborare.

Pe plan personal însă, mai aveam o dorință din copilărie pe care a trebuit să mi-o îndeplinesc. 

De mică am vrut să am un loc al meu. Am stat acasă cu ai mei, am stat în cămin, apoi în chirii urâte și scumpe la Cluj. Voiam un loc, cât de mic, pe care să-l aranjez cum vreau eu, un balcon, dacă se poate, și o priveliște faină. 

Și în 2021 mi-am îndeplinit dorința și…

 mi-am cumpărat primul meu apartament

La 28 de ani. Fără să fac credit la bancă. Și îți spun sincer și cu mâna pe inimă că fără copywriting nu aveam cum să reușesc. 

De prin 2018 am început să economisesc, mi-am căutat clienți pe freelance, am lucrat mult cu antreprenori din afară și am pus cât de mult am putut deoparte. 

Sunt convinsă că dacă nu eram copywriter, dacă nu învățam mult și nu făceam treabă bună (ca să-mi permit să cer bani mulți pentru texte), nu aveam nicio șansă să am o casă fără împrumuturi pe 30 de ani.

(Încă nu e gata, dar în câteva luni mă mut și sunt gata să trec la alte vise pe care să le împlinesc prin copywriting.)

Deci, copywriting-ul mi-a rezolvat toate problemele pe care le-am avut ca și adult:

 • Mi-a generat venituri consistente.
 • M-a ajutat să mă provoc constant și să devin foarte bună la ce fac.
 • M-a ajutat să am un loc al meu, pe care-l numesc acasă.
 • Mi-a dat un scop pe plan profesional.
 • M-a maturizat și m-a făcut un om mai responsabil și mai organizat. 

Și am mai făcut câteva lucruri foarte faine prin copywriting:

 • Am salvat un adăpost de animale din București cu o campanie de strângere de fonduri (am asigurat mâncare pentru un an pentru toate animăluțele).
 • O altă campanie de donație a strâns peste 20k RON pentru spitalele din Timișoara când a lovit pandemia.
 • Am făcut parte din echipele unor autori extraordinari care fac un bine real societății- Florin Amariei, de exemplu, a ajutat peste 800 de cupluri să-și rezolve problemele din relații. Și mai sunt zeci ca el.
 • Am ajutat antreprenori sinceri și onești să-și crească afacerile și să câștige cât ar merita, oferindu-le suport pe partea de promovare. 

După cum vezi, nu e vorba doar despre bani aici. Copywriting-ul are puterea să ridice o afacere și să-i genereze zeci de mii de euro lunar (cum se întâmplă la eduKiwi). Iar beneficiile pe care le aduce afacerea asta în lume sunt infinite. 

Și acum vin și te întreb – tu ești mulțumit de cum decurge viața ta? Sau crezi că ai putea s-o duci mai bine?

 • Poate vrei să câștigi mult mai mult în business și să ajuți alți oameni
 • Poate ești freelancer și ți-e greu să găsești clienți
 • Poate vrei un job fain, interesant, la care să câștigi bine și care să-ți ofere și multă libertate

Toate, absolut toate, pot fi obținute prin Copywriting! 

Am trăit-o pe pielea mea și am avut mereu dorința să-i ajut și pe alții să învețe. 

Apoi l-am întâlnit pe Sergiu – un copywriter excelent, de altfel – și ne-am pus cap la cap experiența ca să-ți oferim și ție șansa să înveți copywriting și să te bucuri de toate avantajele lui! 

Așa s-a născut cursul Copywriting PROfit! 

Citește aici toate detaliile despre el!

Lucrăm de 10 luni la curs și am pus în el cam tot ce am găsit relevant pentru tine. Tot ce ai nevoie ca să înveți să scrii foarte bine și să prosperi prin copywriting

Vorbim aici de strategii & principii care ne ajută să:

 • Avem venituri peste medie în România
 • Generăm zeci de mii de euro lunar ptr eduKiwi 
 • Ajutăm afaceri să prospere și să aibă profituri constante

Iar strategiile astea pot fi învățate foarte ușor. Le exersezi alături de noi timp de 7 săptămâni. Ai parte de ghidare și feedback, ca să ne asigurăm că le înțelegi. Apoi, Cursul se termină iar aventura ta începe. 

Te folosești de vânzarea prin scris ca să-ți cumperi un apartament, să pleci într-un concediu fain, să-ți trimiți copiii la o școală privată….sau pur și simplu ca să nu te mai îngrijorezi niciodată pentru veniturile tale. 

(ăștia suntem, cu asta defilăm 😂)

Dacă am putea, am scrie noi pentru fiecare business din România. Dar sunt sute de mii de afaceri și doar 24 de ore într-o zi. Dar vom face ceva și mai bun. Vom învăța cât mai mulți antreprenori să scrie pentru business-ul lor. Și vom învăța cât mai mulți oameni cum să fie copywriteri. 

Vrem să faci și tu parte din generația nouă de copywriteri foarte buni.

Începem în 27 mai, cu prima ediție a cursului Copywriting PROfit. Vii alături de noi? 

Aici vezi  ce vom face în fiecare săptămână!

Sunt puține lucruri în viață de care suntem 100% siguri. Fiindcă viața e plină de surprize. Dar suntem ferm convinși că putem să te învățăm să vinzi prin scris și că ai puterea și energia să înveți skill-ul ăsta. 

Tu trebuie doar să decizi că vrei să înveți. De restul ne ocupăm noi. 

Te așteptăm! 

Oana și Sergiu

P.S. Surpriza promisă:

Marți, 11 mai, am ținut un Webinar în care am prezentat Strategia de Copy care dublează vânzările. 

Am zis că e ultima oară când îl ținem, apoi Active Campaign ne-a sabotat și nu ni s-au trimis mailurile cu link-ul de LIVE. 

Am primit mailuri de la oamenii care l-au ratat. Cum vina e la noi, am decis să îl repetăm luni, 17 mai. Începem la ora 19:00. E 100% gratuit și deschis pentru toată lumea.

Intră aici pentru detalii și înscriere!

 

Abonează-te și primești Mini-Cursul “Copywriting Practic - Cum vinzi prin scris în orice nișă