Florin Amariei

Masterand în Psihoterapie și expert în relațiile de cuplu

Din punctul meu de vedere, am avut cele mai mari împliniri sufleteşti dar şi impactul cel mai puternic asupra oamenilor în domeniul relațiilor.
Misiunea și împlinirea mea vine din dorința de a ajuta oamenii, nevoie căreia mi-am dedicat întreaga carieră.

Despre mine

Numele meu este Florin Amariei și sunt, în primul rând, om.

Apoi, sunt tată și soț.

Învăț în fiecare zi de la soția și de la copiii mei cum pot deveni un soț mai atent și un tată mai iubitor.

Încă din copilărie, de la 10 ani, am avut doar două dorințe:

  • să am o familie frumoasă
  • să îi ajut și pe cei din jurul meu să aibă relații sănătoase

Acum, primul vis mi s-a îndeplinit. E rândul celui de-al doilea vis: să-i ajut și pe ceilalți să ajungă la cea mai bună versiune a relațiilor lor.

Dar, înainte de asta, un mic ocol. Sunt convins că NU poți intra cu bocancii plini de noroi în sufletul omului. Trebuie să te porți cu grijă, delicat, atent să nu faci mai mult rău decât bine.

Și mai ales, trebuie să știi ce faci.
Așa că am făcut tot ce am putut în acest sens.

Pe scurt viziunea mea despre o relaţie de cuplu, pe care aş vrea s-o inspir celor de lângă mine, sună cam aşa: „Familia este locul în care se întâmplă câteva lucruri reciproce: iubirea, respectul, înţelegerea, libertatea, îngăduinţa, sprijin în îndeplinirea visurilor partenerului, preocupare pentru nevoile şi dorinţele partenerului. E locul în care creştem împreună (intelectual, profesional, spiritual, emoţional, etc), iar lucrul acesta se întâmplă natural; este locul în care reuşesc să scot ce e mai bun din partenerul meu, punându-i în valoare calităţile. Este locul în care ne raportăm la valori, principii de viaţă sănătoase şi nu la capriciile unuia dintre noi. Iar pe acest fond al relaţiei bune, de încredere, de dragoste reciprocă dintre părinţi, creşte un copil sănătos, care are cele 3 nevoi fundamentale îndeplinite (conectare, competenţă şi control).” Aceasta este, pe scurt, viziunea mea despre o familie împlinită, viziune pe care o trăiesc zi de zi alături de soţia şi copiii mei dragi şi pe care vreau s-o duc mai departe celor ce o aşteaptă.

Sunt:

  • Master Coach și Masterand în Psihoterapie
  • Trainer în metodologia terapiei de cuplu Prepare Enrich
  • Certificat de The John Maxwell Team
  • Acreditat în Leadership Educational, după un master în Mexic