Aici creezi soluțiile care rezolvă nevoile și dorințele oamenilor din audiența ta.
În scenariul cu jobul normal...
…etapa asta e echivalentul situației când lucrezi la prima ta inițiativă ca angajat.
Să zicem că după toate acele eforturi riscante ai obținut până la urmă un job. Nu te face să te simți împlinit, dar măcar e un salariu care plătește facturile.
Și pentru că ești un om responsabil și proactiv, când observi ineficiențe, natural îți vine să le rezolvi.
Să zicem că ai observat un lucru: dacă tu și colegii tăi ați acorda 1-2 ore pe săptămână pentru educație - cursuri, cărți, diverse resurse de antrenament - ați putea fi mult mai eficienți.
Așa că investești timp, energie și atenție - din timpul tău liber - ca să pregătești o soluție: faci o planificare, ca să se potrivească orarul pentru toată lumea, identifici cele mai arzătoare probleme și cauți și resurse din care să învățați.
Dar faci toate astea
fără să ai garanția că va fi și folosită propunerea ta.
Iar din experiențele anterioare știi că e o posibilitate reală ca cel mai probabil să-ți irosești energia. Că inițiativa ta va fi lăudată și apoi pusă la sertar ca să strângă praf.
Din păcate nu prea ai de ales - din postura de angajat, singurul mod de a-ți face viața mai ușoară și de a avansa e prin astfel de inițiative.
Dar tu ai decis să Creezi Primul Produs
Având o audiență „caldă” și înțelegând mult mai bine ce provocări și dorințe întâmpină cititorii tăi, poți crea un produs educațional care să adreseze exact nevoile pe care le au.
Ai nevoie de un produs care
să rezolve cele mai arzătoare provocări pe care le întâmpină oamenii care te urmăresc.
Iar în acest model de afacere educațională există foarte multe tipuri de produse pe care le poți lansa.
Câteva exemple ar fi: consultanța 1 la 1, cărți, e-bookuri, audiobookuri, cursuri prin e-mail, cursuri pe platforme, cursuri pe grupuri de Facebook, masterminduri, webinarii, podcasturi, traininguri live, conferințe, cursuri pe DVD etc.
Noi am testat aproape toate aceste tipuri de produse. Și am ajuns la concluzia că toate sunt foarte bune, însă nu te poți apuca de toate deodată.
Dintre toate, este cel mai ușor și cel mai bănos să începi cu un curs online.
Și spre deosebire de scenariul cu inițiativele de la job, matematica acestui sistem aproape îți garantează rezultatele. Și anume că munca pe care o faci ca să creezi un curs online îți va fi răsplătită - cel puțin de câțiva oameni.
Cum spuneam mai sus, știm că între 0,5 și 2,5% din oamenii care se abonează vor cumpăra de la tine.
Dacă ai 1000 de abonați o să cumpere sigur minimum 5-25 de oameni.
De ce un curs online?
Pentru că: este aproape gratuit de făcut, îl poți face foarte repede, poți obține profituri mari și are mare căutare, pentru că ajută cu adevărat oamenii să învețe ce au nevoie.
Nu ai nevoie de un stoc de marfă, angajați, sedii, mașini de lucru, magazine, depozite etc pentru a lansa un curs. Aproape că nu ai nevoie de nici o investiție ca să faci asta.
Investiția principală ești tu,
iar creația ta va lua forma unui curs online.