Îmi abuzam soția și nici nu știam!

Omule bun, 

Vreau să-ți spun o poveste foarte sensibilă și aproape de sufletul meu. Spun povestea ca să înțelegi de ce fac ceea ce fac. Și o spun ca să te ajut să deschizi ochii și să înțelegi că fără educație, poți pierde o relație

Cum era să pățesc eu.

Acum 10 ani, eu eram cel care aducea atâta toxicitate în relație, încât nici azi nu înțeleg cum de nu m-a părăsit Oana (soția mea). 

Din fericire, eu m-am trezit la timp și am realizat cât de mult rău îi făceam femeii pe care o iubeam cel mai mult pe lumea asta. Acum sunt vindecat și viața mea s-a schimbat atât de mult în bine…

 

Am crescut într-o 

poveste de groază…

Eu am intrat în relația asta cu răni venite dintr-o copilărie horror. 

Părinții mei s-au iubit mult, dar nu au știut cum să-și arate asta. Iar tata a avut probleme cu alcoolul toată viața lui. 

Bețiile lui groaznice i-au scos la iveală cele mai urâte părți ale caracterului: violența, furia, gelozia. 

Cât am fost mic, am învățat că o relație înseamnă certuri, bătăi, cuvinte urâte. Nu am învățat că un soț trebuie să-și respecte femeia, nu am învățat că mama poate să plece dacă nu e tratată ok. 

Introdu adresa de E-Mail și primești Mini-Cursul “Cum să Rezolvi definitiv Problemele din Relație”!

Tata se îmbăta și se arunca asupra mamei, cu tot ce avea el mai urât. Odată nu i-a plăcut mâncarea, a luat oala cu ciorbă și a aruncat-o pe covor. 

Altă dată iar a fost ceva ce nu i-a convenit și a dat-o pe mama cu capul de cadă – i-au trebuit 18 copci când am dus-o la spital. 

De atâtea ori ne-am băgat (eu și fratele meu) între mama și tata! Odată tata a vrut să o arunce de pe balcon. Altă dată a luat o furculiță în mână și a încercat să o împlânte în mama. La un moment dat l-am dat jos de pe ea, încerca să o sugrume. 

Atât de frică ne era de tata…

Țin minte și acum, îl auzeam seara cum se chinuie să nimerească gaura cheii… și în alea două minute maxim până descuia tata ușa, noi, copiii, ne îmbrăcam în pijamale, ne spălam pe dinți și fugeam în pat. 

Ne reglam respirația să pară că dormim profund, apoi ascultam scandalurile, certurile, cuvintele alea oribile de sub pătură. 

Zi de zi, noapte de noapte, scandaluri, drame, urlete. 

Când în alte case se auzeau râsete și cântece de Crăciun, la noi se auzeau urlete, plânsete, farfurii sparte. 

Asta a fost copilăria mea și, în mod normal, probabil ar fi trebuit ca azi să fiu un criminal. Cu așa modele… 

Niciodată nu voi ști ce înseamnă să mă uit la părinții mei și să văd iubire sinceră, respect între ei. Însă știu ce înseamnă să-ți fie frică, știu ce înseamnă abuz, știu ce înseamnă să tratezi oamenii ca și cand ar fi proprietatea ta privată.

Nu am crescut să fiu un criminal, dar m-am transformat într-un persecutor. Am privit-o cu superioritate pe mama toată viața de copil – de ce nu pleci din relația asta, vrei să te omoare?!

L-am desconsiderat pe tata câțiva ani: ești doar un bețiv, ce pot eu să învăț de la tine?

Cu mintea mea de copil (cam pe la 10 ani), am luat două decizii: 

  • Familia mea nu va fi așa
  • Îi voi ajuta și pe alții să ajungă la relații faine

Când am mai crescut, pe la 17-18 ani, mă gândeam serios să mă sinucid. Nu mai suportam situația de acasă. Stăteam pe balcon (stăteam la etajul 3), mă uitam în jos și mă gândeam: ce simplu ar fi…mă aplec peste fereastră, mă duc în jos și va fi în sfârșit liniște.

Probabil visurile de la 10 ani m-au făcut totuși să rezist. 

N-am fost chiar tata…

dar nici mult mai breaz n-am fost!

Am crescut, am plecat de acasă, tata a murit. Am intrat într-o relație cu Oana și era cazul să aplic tot ce-mi promisesem când eram mic. 

Eu nu sunt tata!, mi-am spus. Așa că nu m-am îmbătat niciodată, nu am înșelat-o niciodată pe Oana. 

Dar am abuzat-o emoțional pe Oana în toate felurile în care am putut.

Am făcut asta convins fiind că eu știu mai bine, că eu sunt superior și calea mea e calea cea dreaptă.

Eram autoritar, necruțător cu greșelile Oanei. Îmi asumasem rolul de judecător și chiar așteptam laurii pentru ceea ce-i făceam!

 Credeam că menirea mea pe pământ 

e să-i fac pe toți să fie “cum e corect”!

Ca în multe cupluri și în relația noastră era disputa asta nerostită între rațiunea bărbatului și sentimentele femeii. 

Dacă Oana încerca să-mi reproșeze ceva, să-mi atragă atenția, să-mi spună că ar avea nevoie de altceva de la mine, mă puneam cu gura pe ea, îi ceream argumente, dovezi. 

De parcă relația era un proces și eu eram propriul meu avocat

Încercam s-o schimb pe Oana, s-o fac așa cum îmi plăcea mie, așa cum îmi imaginam eu că ar trebui să fie o femeie. 

Citește și tu niște cărți despre relații! Nu te mai du la masaj! Nu le mai da atâția bani copiilor! Îmbracă-te și tu mai fain! – replici pe care le auzea Oana, de fiecare dată când mi se punea mie pata pe ceva de la ea. 

Dacă nu “mă asculta”, reacționam așa cum învățasem în copilărie: o criticam, o tratam cu dispreț, o manipulam emoțional și mă detașam de ea. Stăteam câteva zile și n-o băgam în seamă, ca să-i transmit subconștient că ea nu merită atenția mea.

Îți dai seama, ea se simțea nerespectată, simțea că nu e suficient de bună pentru mine. Îi negam practic, toate valorile sufletești. Și totuși, nu pleca de lângă mine…

Niciodată nu a strigat la mine, nu a fost răutăcioasă, nu și-a prins mintea cu mine și nu m-a atacat. Mereu mi-a fost coechipier, oricât de urât “jucam”.

M-a lovit ca un tren momentul în care în sfârșit am realizat ce comportament aveam. 

Atunci am fost dezamăgit de mine… probabil știi că dezamăgirea pe care tu singur ți-o provoci te doare. Și te doare foarte tare.

Eu!

Eu care jurasem că familia mea va fi minunată…eu care munceam și mă educam să am cea mai fericită și mai sănătoasă familie…

…fix eu îmi abuzam emoțional soția și loveam sistematic în iubirea ei, în încrederea ei, în alegerea ei de a-mi fi aproape. 

Loveam în persoana ei cu cuvinte urâte, cu atitudini superioare, cu lupte pe care insistam prostește și orbește să le câștig. 

Dar mi-am acceptat rușinea, am trecut peste ea, m-am iertat și am încercat să schimb ceva. Și am făcut tot posibilul să reușesc. 

Am început să învăț și mai mult. 

Am învățat despre inteligența emoțională, despre psihologia relațiilor, am citit sute de cărți, am participat la tot felul de cursuri și tabere pentru cupluri, am terminat studiile Academiei Române de Coaching, am obținut un master în NLP, mai târziu am făcut un master în psihoterapie în Mexic.

Am investit zeci de mii de euro pentru a mă asigura că devin un om și un partener lângă care cineva chiar vrea să stea. 

A trebuit să mă vindec de toate rănile pe care mi le-a lăsat tata, de toate preconcepțiile pe care mi le-a cauzat mama. A trebuit să uit filmele pe care mi le făcusem despre mine, să fiu mai umil și să (re)învăț să iubesc.

Și am reușit.

Acum relația mea cu Oana e altfel. 

Ambii ne simțim iubiți, înțeleși, acceptați așa cum suntem, conectați unul cu altul. Avem libertatea să ne exprimăm liber emoțiile, fricile sau bucuriile, fără teama că vom fi judecați sau disprețuiți.

Iar atunci când lucrurile nu merg prea bine în viețile noastre, e atât de liniștitor să știm că ne avem unul pe altul, că ne putem oferi reciproc sprijinul, compasiunea sau iubirea noastră.

Am învățat cum se comportă iubirea matură, cum răspunde ea provocărilor și situațiilor presante care pot să apară în relație. 

Iar dacă eu am reușit, poți și tu!

Și acum ți-am creat Programul de care ai avut nevoie atâta timp!

Vezi cum te ajută 

Programul Noi 2!

Ți-am spus această poveste ca să înțelegi că nu trebuie să fii un om special pentru a reuși. Nu ai nevoie de calități deosebite sau de un trecut perfect. 

Eu am venit dintr-o familie simplă, fără modele. Dar nu-mi judec părinții. Datorită lor am ajuns cine sunt azi și datorită lor pot să ajut sute de oameni să aibă relații sănătoase. 

M-am educat ani de zile pe subiect, cu investiții enorme, din simplul motiv că o iubesc pe Oana și vreau să fiu bărbatul pe care ea îl merită. 

Oricât de mult îl iubim pe cel de lângă noi, îl rănim fără să vrem.

Îl rănim pentru că altfel nu știm să iubim (cum am pățit eu) sau îl rănim pentru că ne e frică să nu fim noi răniți. 

O relație adevărată de cuplu, matură, nu se întâmplă de la sine, ca un film.

Iubirea este și muncă și e o decizie. 

Nu vine, nu pleacă, nici nu rămâne de la sine. 

Se naște, crește, se dezvoltă, rezistă. Toate prin efort, înțelegere, comunicare, acțiuni zilnice, mici, asumate. Dar trebuie să știi ce faci.

Și acum te întreb: tu știi ce să faci în relația ta, ca să o pui pe drumul cel bun?

Dacă nu știi… te invit să mi te alături în Programul Noi 2 și să înveți!

Aici vezi tot

 ce ți-am pregătit!

Printr-un proces continuu de dezvoltare, foarte important pentru binele tău și al relației tale

Vei avea acces la informații din psihologie, psihoterapie, neurologie – ca să înțelegi științific cum e construit partenerul tău și cum să te porți ca să se schimbe în bine. Etic, fără să-l forțezi. 

Ai acces la exerciții puternice pentru care oamenii plătesc sute de euro în terapii ca să nu te mai consumi atât de mult, să poți să rezolvi problemele dintr-un loc de siguranță emoțională și mentală. 

Timp de 12 luni ai acces la întâlniri săptămânale de suport cu mine (iar eu iau 100 de euro pentru o oră de terapie) în care te ajut, te ghidez, te încurajez. Nu trebuie să le faci singur pe toate!

Îți reamintesc că: 

 

  • am prelungit Programul – durează 10 luni. Ai acces la peste 160 de ore de informații: materiale înregistrate, întâlniri LIVE săptămânale + informații extra în Comunitate
  • lunar deblochez un Bonus Valoros pentru tine, ca să extinzi ceea ce înveți în toate ariile vieții tale
  • din respect pentru tine, ofer și garanția 100% Banii Înapoi, valabilă timp de două luni

 

Ai acces la toate astea, la un preț incredibil de accesibil (chiar m-am chinuit să îl reduc suficient cât să aibă oricine acces la el):

  • 100 RON în prima lună, apoi rate lunare de 177 RON (timp de 11 luni – sau cât vrei să stai în program, nu există perioadă minimă în care trebuie să fii aici)
  • Sau plata integrala de 1700 RON

Ce zici? Merită să lucrezi la tine, la convingerile tale, la fricile tale, la rănile tale…cu doar 177 RON / lună?

Merită să înveți cum să ceri ce ai nevoie de la relație, fără să-l faci pe partener să se enerveze, să se retragă, să explodeze?

Înscrie-te Aici!

Dacă până acum ți-ai spus ofurile unor prieteni, de acum totul e diferit – pentru că vorbești cu persoane care au la îndemână instrumente reale să te ajute. 

Cu persoane care știu să distingă o răutate gratuită de o rană netratată, care pot să te asculte și să înțeleagă prin ce treci. 

Sunt și eu acolo cu tine!

În primul rând, pentru susținere morală și încurajare – procesul pe care pornești nu este neapărat unul ușor. Dar este plin de victorii, bucurii și recompense.

Îți voi oferi noi perspective și soluții concrete pe care să le aplici în relația ta.

Te voi ajuta să înțelegi nuanțele cursului și-ți voi răspunde săptămânal la întrebări în webinarii live.

Ai toate șansele să reușești.

Să devii un om cu rănile copilăriei închise. 

Să trăiești lângă un partener care-ți înțelege și îndeplinește nevoile.

Să fiți un cuplu care acționează ca o echipă. 

Îți vei mulțumi pentru că azi ai avut curajul și încrederea necesară să-ți asumi că fericirea ți-o faci tu. Că ești în sfârșit pregătit să construiești o relație sănătoasă alături de persoana iubită.

O relație matură. Responsabilă. Autentică.

Fericită.

Înregistrare Webinar 

Azi la ora 23:59 expiră înregistrarea Webinarului de aseară. Am vorbit despre ce faci atunci când partenerul nu te vede cu adevărat în relație! 

Nu o rata – intră aici să vezi înregistrarea! 

Apoi, continuă procesul de Vindecare prin Programul Noi 2!

Înscrie-te aici!

Abia aștept să trecem la treabă! 

Florin 

P.S. Nu uita că primii 20 de înscriși în Program primesc un Bonus Special exclusiv. Nu l-am mai oferit până acum. E cadoul meu pentru tine. 

Intră aici și înscrie-te ca să nu-l ratezi!

Introdu adresa de E-Mail și primești Mini-Cursul “Cum să Rezolvi definitiv Problemele din Relație”!

Despre Autor

Florin Amariei

Îmi trăiesc în fiecare zi visul alături de soţia şi de copiii mei dragi şi vreau să te ajut și pe tine să ai Relația pe care o Meriți.

În perioada 1-5 Septembrie suntem offline!
Salutare!
Echipa eduKiwi pleacă în teambuilding la mare în perioada 1-5 septembrie!
De aceea, vom procesa orice înscriere/cerere după 6 septembrie. Revenim atunci la butoane, odihniți și gata să aducem Educația în România la cu totul alt nivel 💙
Mulțumim că ești cu noi și ne reauzim în curând!
#kiwiteam