Joburi de acasa foarte bine platite in 2022: + 20 idei

Esti în căutarea unor oportunități de joburi de acasa? Am discutat cu freelanceri și oameni care au jobul acasă și am creat o listă cu cele mai bune idei de joburi de acasă și cât ai putrea câștiga dacă ești super implicat și organizat în ceea ce faci.

Job acasă: avantaje și dezavantaje

Nu există nicio activitate în lumea aceasta care să prezinte doar avantaje sau doar dezavantaje. Partea bună, însă, este că fiecare din noi e diferit și poate fi mai mult sau mai puțin afectat de aspectele mai puțin plăcute ale unei activități.

Astfel, înainte de a-ți prezenta cele mai bine plătite joburi pe care le poți avea de acasă, ne-am gâdit să îți vorbim puțin despre câteva aspecte pro și contra unui job acasă, pentru a-ți da singur seama dacă este sau nu pentru tine:

Pro:

  • Program flexibil. De fapt, majoritatea celor ce aleg freelancing-ul sau un job care poate fi desfășurat de acasă, o fac prin prisma acestui considerent. Flexibilitatea reprezintă o adevărată comoară în lumea aceasta haotică. Să poți să alegi când lucrezi, când mergi la medic sau îți iei copiii de la școală… să poți să îți faci program de sală, de masă ori de ce mai vrei tu… sau chiar să poți lucra noaptea (dacă atunci ești tu cel mai activ) poate combate orice dezavantaj. Așa că da, programul flexibil este cel mai mare punct forte al unui job de acasă.
  • Scapi de trafic. Nu mai ești nevoit să te mai trezeșt cu noaptea în cap pentru a scăpa de aglomerația orelor de vârf. În plus faci și economie de combustibil!
  • Poți să îți desfășori activitatea chiar la nivel internațional! De multe ori un job tradițional te poate limita să gândești local. Atunci când lucrezi de acasă, însă, nu există granițe. Îți poți vinde serviciile și produsele oriunde în lume și poți fi mai bine conectat cu Occidentul decât ai fi în mod tradițional.
  • Costuri reduse cu investiția – dacă ești administratorul firmei atunci vei scăpa de chirii, facturi suplimentare la utilități, șamd. 
  • Fără ținută obligatorie! Poți lucra în pijamale, în papuci și chiar de pe balcon. Nu mai ai nevoie de cămașă apretată, pantofi lăcuiți și orice alt accesoriu incomod.
  • Ești mult mai eficient: fără pauze de cafea când ai vrea să lucrezi, fără ședințe neprogramate și fără bârfă cu colegii. Poți lucra mult mai mult într-un timp mult mai scurt.

Contra:

  • Mai puțină socializare. De obicei aceasta este cea mai mare provocare a lucrului de acasă. Uneori te poți simți singur și îți poate lipsi un colectiv.
  • Îți trebuie spațiu pentru aranjarea biroului. În funcție de activitatea pe care o desfășori, poți avea nevoie de un birou fix… sau nu. De asemenea, se poate să îți trebuiască spațiu de depozitare sau măcar un dulap în plus. Totul depinde numai de activitatea pe care o derulezi.
  • Se poate întâmpla ca afacerea ta să crească atât de mult încât să nu îți mai ajungă biroul de acasă… și atunci va trebui să găsești o nouă soluție creativă.

Top 20 cele mai avantajoase joburi de acasa

1. Programator

Programatorii sunt, poate, cei mai invidiați lucrători de acasă. 

Ca programator poți lucra de oriunde – inclusiv de la o terasă, în timp ce îți bei cafeaua și discuți cu doi prieteni -, ești foarte bine plătit și nu ai nevoie de spațiu suplimentar în casă pentru a depozita ceva.

Sigur, ai mult de învățat, dar și odată ce ai acumulat informațiile necesare sigur îți vei găsi foarte ușor de lucru. Poți fi programator în cadrul unei firme (și să lucrezi remote) sau să fii programator freelancer. Oricum ai alege să lucrezi, ai preponderent numai avantaje!

2. Copywriter

După meseria de programator, cea mai căutată (în sfera muncii de acasă) este cea de copy/content writer. 

Introdu Adresa de E-mail și primești Modelul de Afacere Online în 6 stâlpi care te Eliberează Financiar

În principal trebuie să înțelegi foarte bine cum funcționează marketingul și care este psihologia unui consumator. Apoi, dacă îți place să scrii și ai și puțină îndemânare, o poți face de oriunde! Ești plătit la volumul de lucru, așa că pe măsură ce îți găsești mai multe contacte vei vedea că și banii vor începe să vină!

Dacă vrei să fii cel mai bun CopyWriter ai nevoie să investești în tine. Așa că poți începe aruncând o privire pe cursurile noastre: Copywriting PROfit și Elite Copywriter.

3. Specialist SEO

Un alt job bine plătit care poate fi făcut de acasă și care nu necesită spațiu suplimentar (mai mult decât un birou pe care să îți încapă, eventual, două monitoare) este cel de specialist SEO.

Când toate afacerile trebuie să poată fi ușor de găsit în online pentru a avea succes, rolul unui specialist SEO este extrem de important. Așa că dacă te gândești să te specializezi în ceva, acesta ar putea fi un domeniu extrem de avantajos. 

Dacă vrei să devii un specialist SEO foarte bun, poți începe prin a citi despre cursul SEO cu Rezultate susținut de Mihai Chițoiu, specialist SEO din 2016 care a lucrat cu peste 100 de proiecte și a ajutat aceste afaceri să devină mai vizibile în Google.

4. Specialist Facebook si Google Ads

Uneori SEO nu este suficient. Atunci când ai nevoie de o prezență și mai puternică în piață, îți trebuie un specialist în Google și Social Media Ads. Și, dacă vrei să ai mereu de lucru și să câștigi și destul de bine lucrând de acasă, poți deveni tu specialistul de care au ceilalți nevoie!

5. Social Media Manager

Firmele care nu sunt online, nu există. Și, mergând mai departe, cine nu are un manager bun al conținutului din social media, se va pierde ușor, ușor.

Oamenii au nevoie să se simtă aproape de o firmă, să îi înțeleagă cultura organizațională, să se simtă familiarizați cu ea, înainte de a-i consuma serviciile și produsele. 

6. Web Designer

Dacă ești pasionat de programare și design și vrei să câștigi mulți bani lucrând de acasă, atunci află că toate firmele au nevoie de un site… dar lucrurile nu se opresc aici. 

Pe măsură ce apar noi tendințe vizuale și se schimbă „moda” și site-urile vor trebui adaptate. Așa că nu te gândi că nu vei avea de lucru. În fiecare zi există noi cereri de web designeri, iar cei existenți nu fac față muncii. Așa că ar putea fi un job care să îți aducă multă satisfacție!

7. Agent Dropshipping

Dropshippingul este tot mai popular de când există acces facil la producătorii chinezi. Aceasta reprezintă o metodă ușoară de a face comerț online.

Poți câștiga mulți bani lucrând de acasă în acest domeniu. Ce ai tu de făcut, propriu-zis, este să creezi un magazin online și să îți dezvolți în permanență skillurile de marketing. Nu te ocupi tu de ambalare și livrare, ci doar de identificarea clienților.

8. Influencer

Deși nu există încă în lista oficială de joburi, influencerii sunt tot mai căutați. 

Nu vei deveni influencer peste noapte. E nevoie de multă muncă și perseverență în dobândirea audienței. În plus, trebuie să știi că rezultatele vor veni ceva mai târziu. Dar, dacă depui efort constant, zi de zi, pentru a avea grijă de publicul tău, și veniturile vor fi considerabile. 

Începutul este mai greu, dar odată ce îți formezi mâna și programul de lucru, nu vei mai simți că muncești. 

9. Designer grafic

Ca designer grafic poți să faci bani lucrând la proiecte. Dacă știi să folosești programe precum Adobe Photoshop, Ilustrator sau Corel Draw ai șanse foarte mari de a reuși, lucrând de acasă. Și, în plus, nu ești limitat la clienți români. Poți folosi platforma Freelancer și să obții contracte în întreaga lume.

10. Meditator online

De când s-a mutat școala în online, tot ma mulți profesori au decis să lucreze la distanță cu potențialii elevi/studenți. Nu mai trebuie să te gândești că locuiești într-un oraș mic și nu găsești elevi pe care să îi meditezi. Acum ai acces la clienți în întreaga țară și nu numai. Important este să te faci cunoscut.

11. Hair, nail Stylist

Foarte multe fete își rotunjesc veniturile (sau chiar și le creează cu totul) din clienții pe care îi iau acasă. Dacă te pricepi la machiaj, pus unghii, gene sau chiar aranjat părul, poți face un venit suplimentar de acasă. Totuși, aici există multe dezavantaje. Pornind de la faptul că trebuie să ai grijă la aspectele legale (autorizații, norme de igienă) și până la simplul fapt că ai nevoie de un spațiu special amenajat în acest sens.

12. Print

Cu o investiție micuță și un spațiu în sufragerie poți să faci bani de acasă din printuri. O presă de imprimare căni/tricouri șamd nu este scumpă. Dacă ai puțină inspirație și te descurci să realizezi propriile design-uri atunci poți câștiga chiar bine în acest domeniu, lucrând de acasă.

13. Cofetar

Multe persoane fac acasă prăjituri pe care le vând ulterior. Se pot câștiga mulți bani astfel. Totuși, la fel ca și în cazul unghiilor, make-up-ului șamd, trebuie să ai grijă la autorizații și norme de igienă.

14. Trader

Există o diferență între un trader și un investitor. Dacă îți dorești bani pe termen lung e bine să optezi pentru dobânda compusă și să mergi pe investiții. Dacă, însă, ești pasionat de speculații, ai o intuiție bună și noțiuni de finanțe, poți deveni trader.

15. Studio foto video 

Cu o cameră bună, lumini, cursuri specializate și un spațiu (pe care ți-l poți amenaja în sufragerie) poți câștiga mulți bani din foto/video. Dacă nu vrei să ai propriul studio e ok. Poți să te ocupi de editare de pe calculator/laptop, iar fotografiile să le faci doar la evenimente (deci în deplasare). Dar, astfel, lucrezi doar pe jumătate de acasă.

16. Broker de asigurare

Tot mai multe firme de asigurări aleg să angajeze oameni care să lucreze de acasă. Ce ai de făcut? Simplu: intermedieri pe toate categoriile de asigurări. Dai telefoane și închei diverse asigurări, indiferent că e vorba despre RCA, Casco, asigurare de viață, de sănătate, sau altele.

17. Operator Call Center

Un alt job care poate fi realizat cu succes de acasă este cel de operator call center. Poți lucra cu salariu fix sau pe comision, în funcție de cât de bun ești în vânzări. Astfel scapi de drumuri inutile, de colegi gălăgioși, precum și de munca neproductivă. Îți faci programul cum vrei, atâta vreme cât atingi target-ul impus.

18. Contabilitate

Dacă ai studii contabile, poți lucra fără probleme de acasă. Clienții îți aduc toate documentele acasă, unde îți desfășori activitatea. Totuși, e bine să ai un birou dedicat activității tale, pentru a putea arhiva documentele corespunzător precum și a lucra în liniște. E important să fii foarte organizat în această meserie.

19. Consultant financiar

Acum nu mai e nevoie să te întâlnești cu potențialii clienți. Poți folosi platformele online pentru a face acest lucru. Jobul de consultant financiar îți oferă multe beneficii financiare motivante, independență organizatorică și financiară și multă libertate. Este, totuși, important să știi ce faci și să fii bun pentru a face rost de clienți.

20. Monetizează-ți pasiunea

Dacă îți place să faci aranjamente florale din săpun, origami, licheni naturali sau ai orice altă pasiune pe care ai vrea să o monetizezi, atunci află că se poate. Și nu e greu deloc! Sunt oameni care fac sute de mii de lei astfel. 

Dacă și tu ai o pasiune pe care vrei să o transformi în bani, atunci TREBUIE să urmezi cursul Hobby2Profit!

Și lista poate continua! În tot răul pandemiei de COVID-19 există și un mare bine: oamenii au înțeles beneficiile tehnologiei și au înțeles că își pot desfășura fără probleme activitatea și de acasă. 

Așa că indiferent că vrei să fii angajat sau vrei să lucrezi independent, o poți face fără probleme de acasă. Important este să investești în continuu în dezvoltarea ta și să știi ce vrei.

Introdu Adresa de E-mail și primești Modelul de Afacere Online în 6 stâlpi care te Eliberează Financiar