Le-ai dori copiilor o relație ca a ta?

E o vorbă din popor care îmi place foarte mult: Când caii se bat, mânjii mor călcați în picioare

E o vorbă neaoșă, din topor, care transmite o idee dureroasă, dar adevărată: copiii sunt cei care suferă cel mai mult când părinții nu se înțeleg

Hai să-ți spun despre un cuplu care mi-a venit la terapie. 

El (hai să-i spunem Alin), ea (hai să o numim Denisa) s-au cunoscut, s-au plăcut, s-au căsătorit, au avut un copil. Până la nuntă, relația părea ok. Se iubeau mult și da, se mai certau din când în când...dar nu a fost niciodată nimic grav

S-au despărțit la un moment dat că nu s-au mai înțeles…dar s-au împăcat în câteva luni.

Și la un moment dat, într-un weekend romantic, Alin a scos inelul, Denisa a spus DA, au făcut o nuntă de vis cu câteva sute de invitați…au plecat în luna de miere, în câteva luni altă veste bună: vor avea un copil!

Nu pare un basm? Să ai un copil cu persoana iubită?

În principiu chiar e un basm. E ceea ce ne dorim cu toții – apropiere și conectare. Să simțim că aparținem. Să ne găsim sufletul pereche, să devenim părinți. E frumos și e normal. 

Problema apare atunci când ne dăm seama că Alin și Denisa au intrat în relații cu traume nerezolvate din copilărie. Alin a învățat câteva lucruri foarte nesănătoase de la tatăl lui. Iar Denisa venea cu niște preconcepții învățate de la mama ei. 

Alin și-a văzut părinții certându-se mereu. Tatăl și bunicul lui erau bărbați repezi la nervi. Strigau, spărgeau farfurii, le sărea repede țandăra. 

Și asta a văzut Alin, asta a învățat el – că prin scandal se comunică. 

Iar mama Denisei a divorțat și toate frustrările au ajuns pe Denisa. Mama ei a învățat-o niște lucruri destul de categorice: bărbații sunt nesimțiți, bărbații vor doar să te calce în picioare. 

Introdu adresa de E-Mail și primești Mini-Cursul “Cum să Rezolvi definitiv Problemele din Relație”!

Tu ești bogată și frumoasă, să nu te lași niciodată într-o relație, nimeni nu e destul de bun pentru tine.

Ca să ne înțelegem – și Alin și Denisa vin din familii intelectuale, situații financiare bune, studii superioare. Specific asta pentru că există o preconcepție că doar anumiți oameni au probleme în relații. Ha! Nimic mai fals decât asta. 

Bun, Alin și Denisa, au făcut un băiețel. Frumos, deștept, iubitor. Dar între timp, diferențele dintre ei au devenit atât de puternice, încât nu s-au mai putut ascunde. 

Și au început și ei să se certe. Denisei nu-i era niciodată suficient ce făcea Alin, Alin se enerva repede și făcea scandal. Copilul le vedea pe toate.

Au ținut-o tot așa câțiva ani, până au ajuns la mine la terapie. I-am întrebat ce i-a făcut să ia decizia asta: 

Păi copilul a sunat-o într-o zi pe mama, plângând, să-i spună că ne certăm și că-i e frică…, mi-a răspuns Denisa. 

Îți dai seama de durerea și frica acelui copil? Ce trebuie să se întâmple în mintea unui copil de 5 ani să-și sune bunica fiindcă mama și tata strigă unul la altul?

Întâmplarea i-a cutremurat pe Alin și pe Denisa și au venit la mine la terapie. 

Ne-am dat seama că nu puteam să continuăm așa! Măcar de dragul copilului să lăsăm orgoliul deoparte și să încercăm să rezolvăm problema! a spus Alin. 

Și acum, vreau să te întrebi sincer: ești mulțumit de ce vede copilul tău acasă? Dacă ar avea o relație fix ca a ta, cum te-ai simți? 

Dacă te-ai simți bine și te-ar bucura, perfect! 

Însă dacă nu îi dorești să treacă prin ce treci tu, urgent trebuie să intervii și să lucrezi la relația ta. 

Nu să îi repeți celui mic că tata e X sau mama e Y. Nu să arunci cu noroi în partener – ci să vezi tu ce e în neregulă la voi, apoi să rezolvați asta

Măcar de dragul celui mic! 

Dacă nu faci asta, vreau să înțelegi și să accepți că al tău copil va vedea ce se întâmplă acasă și va repeta în viitor. 

Vede un tată rece, care nu-și exprimă sentimentele și care se retrage la nervi? Asta va înțelege el despre bărbați – că așa trebuie să fie un bărbat. 

Vede o mamă suferindă, care se sacrifică, se pune pe locul 2 și are grijă de toată lumea – doar de ea nu? Asta va fi și asta va căuta în viitor

Ești confortabil cu ideea asta?

Dacă nu, știi ce ai de făcut: vindecă-te pe tine, apoi vindecă relația ta! 

Iar dacă vrei să te ajut, să te trec prin această Călătorie de Vindecare, îți reamintesc de Programul Noi 2! Înscrierile mai sunt deschise până mâine la ora 23:59.

Vezi aici  tot ce primești!

Am gândit acest Program pentru oamenii care înțeleg că educația = soluția și salvarea oricărei relații. 

Va fi o călătorie intensă de 8 săptămâni, la sfârșitul căreia ai la îndemână toate instrumentele necesare, ca să ajungi în sfârșit la relația pe care ți-o dorești

Și mai important – vei afla principii extrem de puternice, după care poți să-ți ghidezi rolul de partener și rolul de părinte. Vei învăța cum să îți ajuți partenerul să se vindece– în loc să-l rănești și mai tare. 

Și, vei învăța cum să te vindeci tu pe tine. Să te uiți la tine cu compasiune și cu dragoste. Să înțelegi că poate ai greșit și tu în relație, a greșit și partenerul…dar important e să vă înțelegeți și să vă respectați reciproc – nu să fiți fără greșeală. 

Înscrierile se închid în două zile. Apoi urmează o pauză. 

Nu lăsa timpul să treacă și să te arunce în mulțimea celor care au renunțat. Ci ia acum o decizie importantă. 

Decide că bunăstarea ta și relația în care te afli sunt atât de importante, încât merită efortul de le îngrji. Nu le mai lăsa la voia sorții, ci implică-te activ să le îmbunătățești. 

Înscrie-te aici!

Eu te aștept cu drag în Comunitate și abia aștept să trecem la treabă! 

P.S: Ai observat că în povestea spusă de mine (reală, dar am protejat confidențialitatea), problemele veneau fix din copilăriile celor doi. Probabil și problemele în relația ta vin din copilărie. 

Dar, spre deosebire de tine, când erai mic, copilul tău are acum o nouă șansă: să crească sănătos, crescut de doi părinți sănătoși. Vino în Programul Noi 2 și hai să lucrăm împreună la asta! Te aștept cu drag!

Introdu adresa de E-Mail și primești Mini-Cursul “Cum să Rezolvi definitiv Problemele din Relație”!

Despre Autor

Florin Amariei

Îmi trăiesc în fiecare zi visul alături de soţia şi de copiii mei dragi şi vreau să te ajut și pe tine să ai Relația pe care o Meriți.

În perioada 1-5 Septembrie suntem offline!
Salutare!
Echipa eduKiwi pleacă în teambuilding la mare în perioada 1-5 septembrie!
De aceea, vom procesa orice înscriere/cerere după 6 septembrie. Revenim atunci la butoane, odihniți și gata să aducem Educația în România la cu totul alt nivel 💙
Mulțumim că ești cu noi și ne reauzim în curând!
#kiwiteam