Promovare canal Youtube GRATIS si cu bani

Metode de promovare a unui canal de Youtube, gratis!

Indiferent că tocmai ți-ai deschis un canal de Youtube sau că ai început deja să monetizezi, cu siguranță vei fi încântat să auzi că există o serie de metode de promovare a canalului de Youtube, dintre care unele sunt complet GRATUITE. 

Toate aceste metode au rolul de a te ajuta să aduni cât mai rapid și eficient atât subscriberi cât și vizualizări și reacții.

Promovare canal YOUTUBE GRATIS

În principiu, dacă ai instrumentele necesare și puțină răbdare, poți obține rezultate SENZAȚIONALE în Youtube COMPLET GRATUIT!

În general Youtube favorizează conținutul organic în detrimentul celui sponsorizat, tocmai pentru că își propune să încurajeze calitatea.

Pentru a ajunge în prima pagină a căutărilor ai nevoie de trei lucruri esențiale:

 • Video-uri de CALITATE: sigur, calitatea este subiectivă, în raport cu audiența. Dacă arunci o privire pe socialblade.com vei observa că nu conținutul educațional este neapărat și cel mai bine monetizat. De regulă canalele de gaming atrag cele mai multe vizualizări. Totuși, dacă nu oferi publicului exact informațiile pe care le caută este posibil să nu reușești să faci mare lucru. 

Așa că atunci când definești calitatea filmulețelor tale trebuie să ai în vedere în permanență audiența ta. Spune lucruri interesante și captivante pentru clienții TĂI.

 • Optimizarea SEO: și pe YOUTUBE, precum în GOOGLE este important să arunci un ochi la concurență și să vezi ce poți face mai bine din punct de vedere SEO. 

Folosești cuvinte cheie în titlu și în descriere? Dacă NU, atunci ar trebui să începi!

Folosești thumbnail-uri (fotografii) atrăgătoare? 

Ai etichete, recomandări la final, link-uri plasate în locuri strategice sau subtitrări? NU?! Păcat! Începe să faci asta. 

Chiar și trimiterile către pasaje specifice din filmuleț sunt bune când vine vorba despre optimizare.

 • Calitatea filmării – deși pentru Youtube nu este neapărat nevoie să ai cea mai performantă aparatură, este important să ai grijă CUM folosești ceea ce ai! 

Asigură-te că ai în permanență o imagine stabilă, că nu filmezi dintr-un unghi greșit, că ai un fundal cât mai ok în spate. În plus, acordă o atenție deosebită sunetului! Dacă sunetul este bruiat, distorsionat, înfundat, prea tare, prea încet, șamd, oamenii te vor părăsi rapid! Nu contează că tu ai chiar ceva super interesant de spus. Ei nu vor suporta.

Acestea sunt cele 3 elemente cheie ale unei promovări organice pe Youtube. Totuși, dacă vrei să faci lucrurile CA LA CARTE și să obții mii de vizionări la fiecare videoclip, atunci înscrie-te la cursul online YOUTUBE MARKETING PRO

Abonează-te și primești Mini-Cursul “Cum îți crești vânzările și vizibilitatea prin video-uri pe YouTube”

Timp de 8 săptămâni vei putea învăța tot ce contează cu adevărat pentru a avea succes pe YOUTUBE, de la Andrei Militaru, fondatorul agenției Better Marketing.

Modalități de promovare a canalului de Youtube GRATIS cu ajutorul Social Media

Pe lângă ceea ce poți face organic direct pe Youtube, nu trebuie să ignori nici abonații pe care îi poți aduce, în mod gratuit, de pe Facebook, Instagram și Pinterest!

Astfel, uite care sunt cele mai comune acțiuni pe care le poți face pentru mai mult succes:

 • O pagină Facebook oficială pentru brandul tău

Dacă tot ai un canal de Youtube, e bine să ai și o pagină de Facebook specială pentru acesta. Pe aceasta poți posta constant noutăți despre afacerea/nișa ta, poți atrage utilizatori și îți poți distribui constant filmulețele.

Prin faptul că oamenii distribuie și apreciază materialele tale, îți faci vizibilitate. Mai departe se va forma o comunitate virtuală în jurul brandului și vei putea ține la curent toți „consumatorii” cu privire la ce este nou.

Invită-ți prietenii să aprecieze pagina, roagă-i și pe ei să își invite prietenii, la rândul lor și fii cât mai activ (dar NU spama!).

 • Fotografii și trimiteri pe Instagram și Pinterest

Instagram și Pinterest sunt cele mai populare și mai eficiente canale de promovare vizuală din lume. În România există sute de mii de utilizatori ce distribuie zilnic materiale de aici. 

Așa că poți începe să lucrezi la acest capitol prin deschiderea unei pagini de Instagram corespondentă afacerii tale, precum și a uneia de Pinterest.

Realizează fotografii cât mai frumoase și mai relevante, care să fie în legătură cu filmulețele tale. Distribuie-le printre cunoscuți, fă story-uri și vei vedea cum vei începe să capeți vizibilitate în mod gratuit.

Dacă vrei să afli mai multe despre cum să ai cele mai bune rezultate prin intermediul Instagram, atunci ar fi bine să te înscrii la cursul Cum Ajungi la Conversii și Vânzări pe Instagram prin Conținut Relevant. În cadrul acestuia Adi Ene te va învăța cum să creezi conținut, să atragi noi followeri pe care să îi fidelizezi și să îi convingi să îți cumpere produsele, serviciile sau chiar să devină abonați activi ai canalului tău de Youtube!

În final, ce trebuie să știi despre promovarea canalului de Youtube gratuită este că rezultatele spectaculoase nu vor apărea peste noapte! Însă dacă perseverezi și aplici tot ce înveți, nu ai cum să dai greș!

Nu uita: Youtube pune accent deosebit pe calitatea accesărilor, în detrimentul cantității. Asta înseamnă că se uită la timpul petrecut de un utilizator pe filmulețul tău. Algoritmii utilizați de Youtube permit să ajungă mai repede în top un filmuleț care are o durată de vizualizare mai mare, în detrimentul unuia pe care vizitatorii l-au abandonat într-un timp scurt. 

Așa că NU pierde timpul cu metode greșite, precum:

 • Cumpărarea de vizualizări
 • Spamarea în social media
 • Cumpărarea de subscriberi
 • Utilizarea softurilor ce generează afișări artificiale automate

Pentru că acestea nu vor face nimic altceva decât să îți atragă, tacit, penalizarea. Așa vei ajunge să te deprimi rapid și să crezi că nu ai nicio șansă.

Deci fă lucrurile ca la carte și vei străluci pe Youtube!

Promovare canal YOUTUBE plătită

Uneori instrumentele organice nu sunt suficiente. Poate că nu ai răbdare să aștepți o creștere constantă însă lentă. În astfel de cazuri promovarea plătită îți sare în ajutor!

Astfel, pentru a atrage mai multe vizualizări și mai mulți abonați este recomandat să îți stabilești un buget pe care să în investești în difuzarea unor campanii de promovare a videoclipurilor pe Youtube. Acest lucru se face prin intermediul Google Ads. 

Ce poți face?

Poți promova canalul tău atât sub formă de video care să apară înainte de clipul pe care îl urmărește potențialul tău client, sau în dreptul acestuia (la recomandări), în timpul sau după acesta.

Ce ai tu de făcut este să stabilești un buget, să creezi anunțul și să identifici corect audiența.

De asemenea, îți poți promova filmulețele sau canalul și pe Facebook! Pentru a avea cele ma bune rezultate este necesar, încă o dată, să înveți să identifici corect AUDIENȚELE.

Acesta este cuvântul cheie pentru astăzi: AUDIENȚE.

În principiu este important ca înaintea lansării campaniei publicitare să definești publicul vizat, răspunzând la 4 întrebări esențiale, respectiv:

 • Cine?  Mai exact: cine este clientul tău ideal? Cine ai vrea și ar trebui să se aboneze la canalul tău? Fii specific! Stabilește cât mai multe detalii demografice, de limbă și categorii de interese. Toate acestea le identifici raportându-te la nișa ta. Dacă ai un vlog de cooking (de exemplu), va trebui să te gândești cine ar avea cea mai mare nevoie de informațiile pe care le oferi tu. Cel mai probabil răspunsul este: femeile cu vârste cuprinse între 18 și 34 ani, care se abonează deja la canale de gătit și vizionează rețete culinare pe Youtube. Pot fi studente sau proaspăt căsătorite. 

Identificând corect toate aceste date vei putea să țintești cât mai bine și să ai cele mai bune rezultate, la cel mai mic preț!

 • Ce? Ce subiecte sunt relevante pentru canalul tău? Dacă ai un vlog de gătit, este puțin probabil că vei vrea ca anunțul tău să apară într-un vlog de gaming. Audiențele nu sunt chiar similare, iar campania ta se poate să fie mult prea generală, să te coste prea mult și să nu îți aducă rezultatele sperate.
 • Unde? Mai exact, unde se află publicul tău țintă? În ce țară, oraș sau chiar la ce adresă. Promovarea plătită îți lasă libertatea de a fi extrem de specific, putând selecta o locație personalizată în funcție de rază ori chiar de o anumită arie de interes.
 • Când? Când ai vrea să apară reclamele tale? Poate că este irelevant ca ele să fie difuzate noaptea. Sau poate că publicul tău țintă doar seara are timp să urmărească rețeta cap coada. Pe la ce ore caută gospodinele filmulețe de gătit? Mai puțin probabil să o facă noaptea. Urmărind statisticile vei putea identifica exact momentul în care este cel mai probabil să faci conversia. Așa că e bine să mizezi pe acele ore. În afara acestor ore este posibil ca rezultatele să nu fie cele mai favorabile, iar campania să devină prea costisitoare.

În concluzie, poți avea succes pe Youtube atât organic, cât și cu ajutorul unui buget (cât de mic). Totuși, important este să testezi cât mai mult, să fii perseverent și să ai răbdare! Alocă timp și investește în calitate, iar rezultatele nu vor înceta să apară.

De asemenea, te-ar putea interesa și articolul nostru despre Metodele de Promovare a Afacerii Online. Poți găsi mai multă inspirație acolo!

În final te invit să îmi spui, printr-un comentariu, care sunt metodele tale preferate de promovare a canalului de Youtube.

Abonează-te și primești Mini-Cursul “Cum îți crești vânzările și vizibilitatea prin video-uri pe YouTube”

Despre Autor

Andrei Militaru

Lucrez cu clienți din USA și din România, cărora le administrez canalele de YouTube și le cresc constant numărul de abonați. Te pot învăța și pe tine secretele YouTube.

În perioada 1-5 Septembrie suntem offline!
Salutare!
Echipa eduKiwi pleacă în teambuilding la mare în perioada 1-5 septembrie!
De aceea, vom procesa orice înscriere/cerere după 6 septembrie. Revenim atunci la butoane, odihniți și gata să aducem Educația în România la cu totul alt nivel 💙
Mulțumim că ești cu noi și ne reauzim în curând!
#kiwiteam