Venituri Suplimentare de Acasa

Venituri suplimentare de acasă

Cred cu tărie că fiecare dintre noi am căutat o variantă de a face ceva bani în plus măcar o dată în viață. 

Unii dintre noi au fost mai norocoși și au reușit să găsească proiecte din care să facă venituri suplimentare  constant, iar alții… nu au găsit și au renunțat destul de ușor la această idee. 

Ce sunt veniturile suplimentare? 

Veniturile suplimentare sunt acei bani pe care îi câștigi și care nu depind de job. Cum îi mai spunem noi ”ciubuc”.

Rolul său nu este să fie cât salariu sau chiar mai mare decât acesta (deși, să fim sinceri, nu s-ar supăra nimeni să mai aibă mai bine de un salariu din activitățile extra), ci de a fi mai ușor pentru noi să punem bani de-o parte lună de lună sau pur și simplu pentru a ne permite mai multe lucruri pe moment. 

Culmea este că la noi în țară deși toată lumea dorește o cale de a câștiga venituri suplimentare, la noi este foarte puțin dezvoltată această ramură. 

La eduKiwi avem cursuri variate care te pot ajuta să faci bani de acasă. Fie pe cont propriu, fie pe bază de colaborare. Decizia este doar a ta.

Hai să ne cunoaștem mai bine și să vedem dacă unul din programele noastre te poate ajuta să generezi venituri online de acasă cât mai curând!

Beneficiile veniturilor suplimentare 

    1.  Mai mare lejeritate în planul financiar. Sunt foarte multe cheltuieli în viața de zi cu zi și sigur găsești ușor pe ce să îi cheltui dacă asta vrei. Acum cel mai important pas pentru tine este să treci pas cu pas de la a lucra tu, la a face banii să lucreze pentru tine.
    2. Poți economisi mai mulți bani în caz de ”zile negre”. … sau pentru a îți face mici plăceri de la o zi la alta
    3. Poți alege să investești banii în stocuri sau crypto sau orice altceva, ca tu nu doar să ții banii la saltea, dar să îi pui să îți mai aducă și alți bani. Astfel dacă vrei de ceva vreme să investești și să încerci la o scară mai mică în lumea investițiilor, dar totuși să nu fii nevoit să o faci din salariul tău, acum poți.
    4. Ai foarte multe lucruri de învățat.
      Iată câteva lucruri pe care le vei învăța dacă alegi să începi să câștigi venituri suplimentare: cum să pui prețul pe serviciile tale, cum să ”te vinzi” mai bine, cum să îți gestionezi mai bine cheltuielile pentru întreprinderea activității ca tu să ai maximum de profitabilitate.
    5. E cea mai bună pregătire dacă pe un termen lung te gândești să îți îmbunătățești educația financiară sau să devii antreprenor. Când alegi să faci o activitate extra, de cele mai multe ori este cel mai bun curs pe care îl poți primi despre cum să devii antreprenor. Numai cei ce chiar nu vor, nu au ce să învețe. 

      Și de cele mai multe ori crede-mă poți face 5 facultăți de business, dar niciuna nu te va învăța concret ce ai de făcut și mindset-ul necesar pentru a ține o afacere în picioare.
  • Cunoști numeroși oameni care pot să îți ofere oportunități la care nici nu ai fi visat vreodată!

    Poate pe moment nu vezi asta, dar să începi să generezi venituri suplimentare este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru educația ta financiară, dezvoltarea ta personală și pentru networking.

Pentru că nu, nu putem neglija faptul că poți da de numeroase persoane influente din zona ta care vor știi concret la ce ești tu bun și cum poți să îi ajuți în activitățile pe care le întreprind. 

Și ține cont de un lucru: dacă se întâmplă ca totuși ceva să se întâmple la locul tău de muncă și să pleci… măcar nu rămâi fără venituri.

Și încă un pont:

Acum este clar că dacă îți găsești o activitate la care te pricepi și te dedici … la un momentdat va fi normal să îți depășești salariul cu acea activitate. 

Dar nu pune presiune pe tine din prima!

Pentru că este bine ca totul să se întâmple într-o ordine firească și să îți permiți să te dezvolți pas cu pas până în punctul în care ajungi la un număr mare de colaborări și implicit venituri mai mari. 

Pentru că astfel ai acel timp să greșești, să îți repari greșelile, să înveți din ele și să nu resimți atât de mult pe parcurs. 

Abonează-te și afli în premieră de materialele educaționale, gratuite, pe care le pregătesc autorii EduKiwi.

Dacă tu pornești în forță multe colaborări, dar nu ți-ai stabilit încă un flux, există riscul să nu poți face față și să intrii în burn-out. 

Deci pas cu pas le faci pe toate pentru un maxim de eficiență! 

Dezavantajele veniturilor suplimentare? 

Cum este și firesc, în orice aspect al vieții avem și avantaje și dezavantaje. Este necesar să privim din ambele unghiuri, înainte de a face o decizie ce ne poate impacta viața într-un stil major.

  1. Mai multă oboseală și mai mult stres.

    Cumva este și normal. Și nu, nu intenționez să te sperii, ci mai degrabă să te ajut să îți faci anumite așteptări realiste.

    Pentru că trebuie să luăm în considerare că este posibil să îți fie greu cu managementul timpului dedicat proiectelor inițial și mai pot interveni elemente neprevăzute: o răceală, o urgență sau ceva de natura aceasta.

    Mereu este bine să iei în calcul astfel de situații de la început, înainte să te dedici unui proiect.

    Și să nu uităm că este important să ai cel puțin o zi în care să nu te ocupi de nimic ce ține de muncă. Nici full-time, nici part-time, nici project based.

    Pentru că uneori trebuie pur și simplu să te rupi și să îți aduci aminte că există viață după muncă!


        Și asta se întâmplă mai ales dacă nu ai o strategie încă de la început. Noi te putem ajuta să generezi între 3.000 și 6.000 de euro de pe laptop, de acasă, lucrând   între o oră și două ore pe zi.

Hai la un apel prin care să ne cunoaștem mai bine și să vedem de unde putem începe!

 

     2. Mai puțin timp pentru tine și cei dragi.

Inevitabil, când faci venituri suplimentare din diverse activități, în majoritatea cazurilor trebuie să dedici mai mult timp muncii și mai puțin timp pentru tine și cei dragi.

Nu ne putem preface că nu se întâmplă. Însă chiar și așa, este important ca tu să setezi niște limite și să te asiguri că petreci suficient timp cu cei dragi în zilele în care nu lucrezi deloc.

Timpul pierdut cu familia nu mai ai când să îl recuperezi, dar este important ca în ciuda programului tău încărcat să îți faci timp să menții și îmbunătățești relațiile cu cei dragi.

Și desigur, din când în când să îți faci timp și pentru tine.  

 

  • Anumite cheltuieli pot crește.


În ciuda faptului că, evident, dorim să lucrăm suplimentar, pentru a genera venituri suplimentare, anumite cheltuieli pot crește. Desigur, acum depinde și de tipul de resurse de care avem nevoie.

Pentru unii dintre noi, pot crește cheltuielile cu telefonia și internetul, pentru alții pot crește cheltuielile cu transportul sau cu mâncatul în oraș din cauza lipsei de timp sau alții pot avea chiar și alte costuri. Când primim o ofertă de venituri suplimentare este bine să reușim să ținem cont de toate aceste variabile și să luăm o decizie abia după cee toate calculele noastre sunt făcute.

 

Cum începi să obții venituri suplimentare

Totul începe cu o analiză ”la sânge” din partea ta, în care să verifici:

 

  • Care este pasiunea ta?
  • Ce poți realiza tu și se cere pe piață?
  • Sub ce formă de colaborare vrei să lucrezi? Angajat? Independent? Poate unii doresc chiar la negru și deși nu recomand, este bine să te gândești foarte clar ce dorești ca să știi cum să discuți cu un potențial colaborator încă de la început 

Am să te rog ca în acest punct dacă tu consideri că știi o limbă străină suficient de bine scris, dar și vorbit să nu te limitezi la piața din România și vei vedea imediat de ce.

După ce ai reușit să pui pe o foaie de hârtie ce dorești tu să faci pentru acele venituri suplimentare, este momentul să cauți platforme care promovează astfel de servicii.

Și da, printre aceste platforme se pot regăsi chiar și site-uri de anunțuri populare în România, chiar și Marketplace-ul sau grupuri de pe rețelele de socializare dedicate freelancing-ului sau veniturilor suplimentare. 

Încearcă să vezi dacă găsești anunțuri similare cu ceea ce ai tu de gând să oferi și vezi prețurile ce se cer. 

Ține cont că dacă dorești, poți face următorul lucru: 

Poți discuta cu oamenii ce deja au anunțuri publicate pentru a vedea exact cum fac ei lucrurile și să te ghidezi un pic despre cum ar trebui să fci și tu. 

Nu privi de sus nicio platformă de anunțuri sau de socializare, mai bine gândește-te cum te poți promova tu mai bine prin intermediul ei.
Pentru că fiecare platformă, atât de anunțuri, dar și de socializare te poate ajuta să îți găsești activități extra, dar trebuie doar să ai o strategie din start. Altfel, vei fi și tu un utilizator ca oricare altul. 

Idei de venituri suplimentare de acasă: 

Dacă te întrebi ce poți face tu pentru venituri suplimentare,să știi că după o cercetare mai amănunțită am găsit câteva propuneri de care te poți ocupa oricând.

Aceste activități nu doar că îți permit să încasezi venituri suplimentare, dar și să faci asta din confortul propriei case. Să faci bani de acasă, stând pe calculator. Ce poate fi mai practic decât asta?

Iată câteva sugestii din partea noastră. Toate sunt verificate, deci da, chiar poți face venituri suplimentare, online, de acasă. 

Ține cont că noi suntem aici pentru tine în cazul în care vrei să începi propriul tău curs online sau dacă te interesează un alt program prin care să începi să ai venituri crescute în mod semnificativ.

Apasă aici și hai la un apel pentru a ne cunoaște mai bine și pentru a vedea ce ți se potrivește cel mai bine!

    1. Scrie o carte.
      Nu trebuie să fii cel mai tare scriitor din lume, dar poți face o carte despre gânduri, sau poți creea o carte de versuri, înâmplări din viața ta, povești cu tâlc sau chiar despre expertiza ta.

      Și nu, nu este musai să investești cine știe ce sumă pentru a printa o carte. Din contră, există edituri în România care își ajută autorii debutanți să își publice primele lucrări.
  • Începe un canal de Youtube . Primești nu doar banii de la youtube din programul de parteneriat, dar poți primi și donații sub formă de superstickers, și mai poți alege o variantă de membership pentru fanii tăi care doresc să te susțină și mai mult.
    Doar ai grijă să le oferi beneficii în plus pentru cei care doresc să te plătească din buzunarul propriu cu donație sau membership.
  • Creează conținut pe platforme dedicate și care oferă acel conținut doar contra unei sume de membru, cum ar fi patreon, twitch sau altele.
  • Marketing afiliat. Dacă tot faci conținut pe o platformă de socializare, de ce să nu faci și marketing afiliat?

    Cum funcționează? Oamenii vor link de la lucruri pe care le folosești tu. De la cameră, la microfon, sau chiar și haine ca ale tale.

    Și sunt multe site-uri, mai ales din afară și mai ales Amazon, care oferă comision pe fiecare comandă.

    Oamenii trebuie doar să comande de pe link-ul tău și tu primești un procent lunar.
  • Creează un link de donații dacă ai de gând să faci sub orice formă conținut online.
    Nu se știe niciodată când conținutul tău poate ajuta o persoană. Poate nu-i schimbă viața, dar poate scoate acea persoană dintr-o stare urâtă.

    Și poate vrea pur și simplu să îți ofere o sumă modică în semn de apreciere. De ce să refuzi așa ceva? Până la urmă conținutul publicat de tine este tot munca ta.

    Doar nu obligi pe nimeni să doneze. Cine vrea, o poate face, cine nu, nu.
  • Fă plannere digitale.
    Dacă deja știi tot pachetul office, că oricum îl folosești pentru job, sau măcar Canva ar fi păcat să nu îi monetizezi aceste cunoștințe.

    Este chiar o comunitate destul de mare de creatori de jurnale, agende, plannere, liste to do și multe altele. Astfel, poți să faci plannere și să le vinzi pe etsy sau oriunde pe internet, rămânând doar la latitudinea ta dacă vrei să ai și produse sau nu.

    Și chiar dacă nu știi cum să începi sau să faci, vei găsi extrem de multe tutoriale chiar pe internet.
  • Poți începe să creezi conținut pentru pagini de social media. Crede-mă că nu e greu deloc. Găsești o mulțime de cursuri, dar și de programe care fac ca tot procesul să fie ușor, intuitiv și distractiv. În plus, poți face asta cam de oriunde în această lume și chiar și de pe telefon.

    Deci nu trebuie să te stresezi dacă ai sau nu ai un laptop. Atâta timp cât ai un smartphone și conexiune la internet, te vei descurca de minune!
  • Poți chiar să înveți să editezi poze și video la nivel profesional. Această activitate nu doar că o să fie mereu în căutare, dar cererea va fi din ce în ce mai mare.

    Deci dacă vrei să te apuci de acest domeniu, chiar nu ai cu ce să dai greș!
  • …Sau logo-uri. Singura parte mai negativă este că de regulă colaborarea pe creearea de logo-uri e o chestie one time. Dar dacă faci o treabă bună, poți primi recomandări.
  • Promovează diferite servicii cu care poți ajuta, prin platforme de freelancing. Da, există platforme dedicate freelancing-ului.

    Nu este nevoie să lucrezi zi și noapte pentru a te întreține, ci doar să știi cum să îți promovezi serviciile. Poți chiar să devii asistent virtual și să ajuți la task-uri cum ar fi scrierea de newslettere, confirmarea programărilor clienților sau efectuarea de programări pentru managerul companiei. Practic devii o secretară online.
  • Creează website-uri de la 0. Ce-i drept, aici vei avea nevoie de un computer pentru această activitate. Dar partea bună este că nu trebuie să fie dificil.

    Există numeroase platforme, unde poți învăța cum să creezi website-uri și să fie un proces rapid și plăcut.

    Trebuie doar să te avertizez că primele 2 sau 3 site-uri cu siguranță îți vor lua mai mult, deoarece va trebui să înveți unde găsești diferite funcții, dar de îndată ce te obișnuiești, devine un proces foarte rapid, astfel încât poți chiar să faci 2 sau 3 site-uri pe zi.
  • Vinde serviciul la care te pricepi sau ore de consultanță 1 la 1 în domeniul acela.
    Dacă tot ai cunoștințe, experiență și know-how ar fi păcat să nu profiți la maxim și să nu te folosești de acestea în avantajul tău personal. Astfel, poți oferi servicii de mentorat în domeniul tău de activitate . Și în majoritatea activităților aceste servicii se pot face de acasă.
  • Lansează propriul curs online.
    Este cea mai rentabilă activitate pe care o poți face. Pentru că tu deja cunoștințele le ai, mai trebuie doar să te gândești sau să urmezi o strategie pentru a maximiza veniturile tale dintr-un curs online.

    Iar dacă vrei să generezi undeva între 3.000 și 6.000 de euro din propriul curs online, ține cont de asta : noi te putem ajuta, având deja peste 3.000 de autori online ce au trecut prin procesul Expert2Profit și care oficial nu mai au nevoie de job-ul de la 9 la 5 pentru că încasează mult mai mult pe cont propriu oricum și cu mai puține ore de muncă.

    Ca să nu mai spun, că dacă dorești un venit pasiv, această activitate poate deveni un venit pasiv destul de ușor, dar chiar și în contextul în care este un venit activ, îți solicită doar 1-2 ore pe zi.


Ce spui? Ești gata să participi la procesul educațional ce a ajutat la eliberarea financiară a peste 3.000 de români? 

Dacă da, noi te așteptăm!

Apasă aici pentru un apel de consultanță și să vedem cum te putem ajuta să faci și tu venituri mult mai mari de acasă. 

Alătură-te comunității eduKiwi!