eduKiwi School – Ajutăm elevii să aibă acces la o educație oferită de cei mai buni profesori și experți din România!

În ultimii 4 ani, eduKiwi a ajutat în mod special adulții. Acum, prin eduKiwi School ne propunem să ajutăm noua generație de tineri să aibă acces la o educație oferită de cei mai buni profesori din România. În special, ne dorim să ajutăm elevii din clasele V – XIII.

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă cu un elev dintr-un liceu nu atât de bine cotat, un oraș mai mic sau un sat? Cum poate acest tânăr să se dezvolte la același nivel cu un elev care învață la cel mai bun liceu din capitala țării? 

Studiile ne arată că peste 90% din elevii României nu au acces la profesori buni, determinați să se implice 100% în dezvoltarea elevilor, oameni care să le fie cu adevărat mentori. 

1.eduKiwi School

În educația unui tânăr există trei factori importanți. Sunt trei ”puteri” care influențează educația lui: părintele, profesorul și elevul. 

În februarie 2021 am făcut un studiu de fezabilitate pentru a vedea nevoile reale ale acestui triunghi de influență asupra elevului. Am chestionat 2539 de oameni, dintre care 210 au fost interviuri individuale. 

Am discutat cu 1.531 de părinți, 541 de profesori și 467 de elevi. Dintre aceștia, 81.8% se află în mediul urban și 18.2% în mediul rural.

47,8% dintre elevi au spus că nu le place fizica, 43,4% au spus că nu le place chimia, 34,3% au spus că nu le place matematica și 23,2% au spus că nu le place istoria. 

63.4% dintre profesori au spus că sunt deschiși să predea online elevilor.

Iată o parte din răspunsurile la întrebarea: “Ce ai vrea să știi dar NU se învață în școală?”:

– “Educație financiară”

– “Educație sexuală, dezvoltare personală, mai mult accent pus pe sănătatea mintală a elevilor”

– “Social Media, Marketing”

Abonează-te și afli în premieră de materialele educaționale, gratuite, pe care le pregătesc autorii EduKiwi.

– “Cum să ne descurcăm în lume”

– “Mai multă educație antreprenorială cu antreprenori adevărați, educație rutieră, educație sexuală” 

Din studiul nostru de fezabilitate au reieșit trei mari nevoi principale pentru elevi, părinți și profesori: 

Elevii

Problemele elevilor cu o materie sau alta nu au legatură cu subiectul în sine, ci cu profesorul care predă materia respectivă. Dacă elevii rezonează cu profesorul, ei vor fi mult mai înclinați să le și placa materia respectivă și să o învețe cu drag. În același timp, dacă elevii nu au acces la un profesor care să le predea materia într-un mod captivant, aceștia vor ajunge să nu îi intereseze materia și se vor concentra pe altceva. 

Dintr-un motiv sau altul, deseori elevilor nu le place de profesorul care le predă respectivul subiect. Este și normal. Nu suntem făcuți să rezonăm cu toate persoanele, iar sistemul actual de învățământ nu are un proces prin care să le atribuie profesorul adecvat. De aici apar numeroase probleme în procesul educațional și de dezvoltare al elevilor. 

De asemenea, un alt punct important este faptul că elevii au nevoie de numeroase informații care nu le sunt predate în sistemul clasic de învățământ. Copiii la școală nu învață cum să își scrie un CV, ce înseamnă o comunicare eficientă cu familia sau partenerul de viață, ce este vocația, cum se deschide un SRL, educație financiară și multe alte lucruri care le-ar fi cu adevărat folositoare în viața reală, după terminarea școlii. 

Părinții

Nemulțumirea principală a părinților este faptul că nu știu care este progresul real al copilului lor la școală. Deseori părinții sunt implicați în procesul educațional doar când sunt probleme. Sunt invitați la clasicele ”ședințe cu părinții”. 

În aceste condiții, comunicarea între cadrele didactice și părinți este fragmentată, lipsind informații esențiale cu privire la materia învățată, rezultatele obținute și înclinațiile copilului. Este știut faptul că părinții pot influența rezultatele copilului la învățătură.

Toate aceste elemente sunt menite să faciliteze un proces de învățare eficient, menit să încurajeze dezvoltarea elevului în domeniile unde ar avea cele mai multe șanse spre a face performanță și a deveni un bun specialist.

Profesorii

Provocarea principală a profesorilor buni este faptul că au ajuns să fie devalorizați în sistemul actual, pentru că acesta nu mai performează cum ar trebui. 

De asemenea, un impediment major este faptul că un profesor poate preda 30 de ani în sistemul de învățământ fără să vadă cum predă alt profesor. Practic, nu are de unde să se inspire pentru a se îmbunătăți. Ai văzut vreodată un profesor care să participe la lecțiile predate de alt profesor mai bun pentru a învăța și a se inspira? 

Nu, deoarece în sistemul actual nu se poate face asta. În timpul în care un profesor predă, un altul nu-l poate observa sau interacționa direct cu acesta.

Astfel trec ani de zile fără să poată face schimb de experiență direct cu alte cadre didactice și nici să afle cum să se dezvolte profesional, adoptând metodologii noi. 

Te invităm să intri gratuit în Comunitatea eduKiwi School de pe canalul de Discord – https://discord.gg/gWMe5Wk5TU

Suntem deja peste 1000 de membri în grup. Te așteptăm și pe tine!

2.Misiune

Ce își propune eduKiwi School? 

Pentru a reuși să oferim o educație mai bună noii generații, proiectul eduKiwi School va avea ca scop principal unirea celor trei poli importanți – elevii, părinții și profesorii. 

Ne vom ocupa să satisfacem nevoia fiecărei părți și să îmbunătățim modul de comunicare și relaționare dintre aceștia. 

Cum vom ajuta mai exact părinții, profesorii și elevii?

eduKiwi School va avea o aplicație performantă care va folosi cele mai noi tehnologii și cele mai moderne principii educaționale din lume. 

Cum vom ajuta elevii: 

Vor avea la dispoziție aceeași materie care se predă la școală, de la A la Z, într-un format nou și foarte ușor de vizionat.

Vor putea alege ce profesor doresc să le predea fiecare subiect, deoarece fiecare materie va fi predată de mai mulți profesori. 

Vor putea să își analizeze cunoștințele acumulate folosind testele incluse în aplicație.

Vor avea acces la o comunitate de suport, alături de alți elevi, precum și mentori, modalitatea de învățare fiind astfel una interactivă.

Aplicația este bazată pe gamification și va fi echipată cu un sistem de educație prin joacă, astfel elevii vor fi atrași să avanseze în materie.

Un punct important este faptul că vom adăuga și alte cursuri pe lângă programa școlară de bază. Astfel, elevii vor putea învăța lucruri practice care să-i ajute în viața reală. Vom invita traineri, experți recunoscuți, antreprenori și profesioniști din diferite domenii să le împărtășească din experiența lor, cu scopul de a pregăti generațiile noi de tineri pentru viața reală din afara școlii.

Vom avea cursuri, teste și materii de pregatire pentru admiterea la diverse facultăți, ajutând la alegerea carierei potrivite cu pasiunile și abilitățile învățate. 

Cum vom ajuta profesorii:

Profesorii aleși să predea în eduKiwi School vor fi poziționați ca supereroi ai platformei noastre. Astfel vom recâștiga respectul binemeritat al profesorilor buni, dedicați elevilor.

De asemenea, vom remunera corespunzător fiecare implicare a profesorilor. 

Vom oferi acces gratuit tuturor profesorilor care predau la o instituție de învățământ din țară. Astfel își vor putea vedea materia predată și de alți profesori. În felul acesta vom ajuta mai mulți profesori să se dezvolte pe plan profesional și să-și facă meseria cât mai bine.

Vom avea cursuri pentru profesori prin care îi învățăm: cum să se conecteze cu elevii, cum să își câștige respectul, cum să se înțeleagă cu elevii problematici, cum să predea eficient, etc.

Cum vom ajuta părinții: 

Părinții vor primi periodic rapoarte despre cursurile și materiile studiate de copilul lor în platforma eduKiwi.

Vor primi sfaturi personalizate despre cum își pot sprijini copilul în procesul educațional.

Vor avea cursuri dedicate lor, înregistrate de către psihologi, psihoterapeuți și experți în parenting, pentru a-i învăța cum să aibă o relație mai armonioasă cu copilul lor.

Vor fi consultați în procesul de dezvoltare a școlii, astfel vom putea creea un mediu mai sănătos pentru familile lor. 

Ce ne dorim să dezvoltăm:

Ne-am propus să dezvoltăm o aplicație educativă și interactivă, ușor de folosit atât de către elevi cât și de către părinți și profesori.

În aplicație vom avea cursuri, care însumate vor avea peste 2000 de ore de conținut video, înregistrate împreună cu cei mai buni profesori din țară.

Cursurile vor cuprinde aproape toată materia din programa claselor V-XII.

Ne dorim ca elevii înscriși pe platforma noastră să poată beneficia, printre altele, și de cursuri de dezvoltare personală, educație financiară sau de educație sexuală.

Pe lângă toate lecțiile și cursurile de pe platformă, aceștia pot găsi teme, teste interactive, meditații și o comunitate de oameni extraordinari. 

Ne dorim ca această aplicație să fie cu adevărat utilă și folosită de elevi, atât pe plan educațional cât și pe plan personal.

Pentru a putea fi folosită de cât mai mulți dintre aceștia, vom avea un preț foarte accesibil (mai puțin decât prețul unei singure meditații la o singură materie).

Pentru a dezvolta această aplicație complexă vom investi peste 1 milion de euro și estimăm că aceasta va fi folosită de peste 300.000 de elevi, profesori și părinți.

Vrei să te implici în proiect? 

Te invităm să intri gratuit în Comunitatea eduKiwi School de pe canalul de Discord – https://discord.gg/gWMe5Wk5TU

3.Dezvoltarea unei aplicații bazate pe Gamification și NFT  

Prin Gamification se înțelege adăugarea de elemente și mecanisme tipice jocurilor video. În acest fel, elevii vor folosi aplicația mai des și cu plăcere.

Industria jocurilor video și a celor de pe calculator este una dintre cele mai mari industrii din lume, astfel, copiii sunt din ce în ce mai pasionați de acestea. Jocurile video atrag elevii pentru că sunt interactive, acesta fiind și unul dintre obiectivele noastre, mai exact să atragem cât mai mulți elevi să învețe cu drag, într-un mod simplu și distractiv.

În general, ne dorim să încurajăm copiii să învețe jucându-se. Cu ajutorul acestei aplicații, elevii vor parcurge programa școlară într-un mod distractiv și nu forțat. Nu trebuie să le spunem copiilor noștri să învețe, aceștia o vor face de bună voie prin joacă.

Scopul nostru este să dezvoltăm o aplicație care să fie interesantă și antrenantă, doar așa putem face ca educația să fie mult mai convingătoare și ușoară.

De aceea, vom aplica principiul “Learn, Play & Earn”. Prin acesta se înțelege încurajarea elevilor să învețe jucându-se ca apoi să fie răsplătiți pentru efortul depus. În cadrul acestui proiect, premiile vor fi Kiwi Tokens și NFT-uri.

Cum convingem elevii să învețe cu plăcere?

Îi răsplătim cu diverse NFT-uri sau Kiwi Tokens pentru dedicarea lor și pentru rezultatele obținute în concursurile eduKiwi, sau pentru simplul fapt că și-au făcut temele.

Prin integrarea într-o structură de gaming a materiei predate, diferitele task-uri recompensate cu premii vor încuraja parcurgerea programei și a testelor.

Cu cât elevul va fi mai dedicat și mai implicat în munca sa, cu atât mai multe premii va putea câștiga. În acest fel, acesta își va putea crea propriul palmares de NFT-uri.

Alătură-te celor peste 1000 de membri din Comunitatea eduKiwi School pe canalul de Discord! 

https://discord.gg/gWMe5Wk5TU

Alătură-te comunității eduKiwi!