Increderea in sine

Noi, oamenii, suntem ființe sociale. Ne naștem cu nevoia de a fi conectați cu alți oameni și însăși supraviețuirea noastră depinde de ceilalți în primii ani de viață.

Învățăm să avem încredere în cei care ne asigură existența și tot de la ei învățăm cum să trăim, preluăm programe de supraviețuire.

Suntem înconjurați de oameni și ne dorim relații, căutăm să fim în preajma altora, să fim conectați.

Este în natura noastră să comunicăm și să creăm relații, iar de calitatea relațiilor noastre depinde și calitatea vieții noastre.

Un studiu celebru despre fericire, desfășurat de Harvard pe parcursul a 8 decenii, ale cărui rezultate au fost publicate recent, arată că secretul fericirii constă în calitatea relațiilor pe care le avem și nu în bani, carieră sau stil de viață sănătos, așa cum ne-am putea gândi.

Relațiile bune ne mențin mai fericiți și mai sănătoși. Oamenii conectați social cu familia, prietenii, comunitatea sunt mai fericiți, mai sănătoși și trăiesc mai mult.

Științe precum psihologia și sociologia arată că dezvoltarea noastră și posibilitatea de a evolua în timpul vieții sunt foarte strâns legate de tipul de relații pe care le creăm, iar relațiile pot să fie de supraviețuire sau de evoluție.

Cu familia, prietenii, colegii, vecinii, iubiții, soții, copii, chiar și cu necunoscuții pe care îi întâlnim, noi creăm relații.

Comunicăm și ne conectăm prin gesturi, prin atingeri, prin cuvinte, prin ceea ce facem pentru ceilalți, comunicăm prin prezența noastră.

Ceea ce transmitem determină felul în care se desfășoară relațiile, iar când e vorba despre ceea ce transmitem mă refer în primul rând la modul în care gândim.

Structura nostră interioară, dialogul interior al fiecăruia dintre noi este unic. Fiecare persoană are povestea ei, poveste pe care o rulează încontinuu și care se reflectă în realitatea ei, deci și în relații.

Ce este încrederea în sine

Încrederea în sine este legată în mod direct de acestă poveste personală.

Abonează-te și afli în premieră de materialele educaționale, gratuite, pe care le pregătesc autorii EduKiwi.

Tot ceea ce manifestăm, ceea ce trăim și atragem în viața noastră  este în acord cu ceea ce credem despre noi.

În realitatea ta, manifești ceea ce crezi că meriți și că ți se cuvine, în funcție de gradul de încredere pe care îl ai în sine.

Vei vedea manifestată în viața ta exact imaginea ta de sine!

Se manifestă ce crezi tu despre tine predominant, CONCEPTUL DE SINE!

Mai mult decât atât, ești singura conștiință operantă din realitatea ta, ești creatorul realității tale.

Creezi din gândurile predominante, din programele pe care le ai în subconștient și care sunt formate de educația din familie, în primul rând și de cea din mediul în care crești și trăiești.

Ceea ce ți se transmite în mod repetat devine credință, convingere, iar de aici se dezvoltă gradul de încredere pe care o ai în tine.

Că o faci conștient sau nu, manifești. Întreaga realitate este oglinda ta.

Și ca să dau o definiție a încrederii, aceasta se referă la cât de capabili credem că suntem să obținem ceea ce ne dorim, adică să manifestăm dorințele nostre.

Factorii care duc la lipsa increderii de sine

Cineva care nu primește atenție, afecțiune, îngrijire după cum are nevoie în primii ani de viață, care nu primește iubirea, simte durere, suferință. Este modul în care se formează traumele.

Experiențe în care ai simți puternic emoții precum frica, furia, senzația că nu contezi, nu ești bun, nu ești iubit sau în siguranță devin o traumă.

Traumele creează o poveste, programe toxice în subconștient precum: nu sunt suficient, nu merit iubirea, nu contez, nu merit respectul, nu sunt văzut, nu sunt auzit, nu pot avea ce îmi doresc.

Încrederea nu are cum să fie la un nivel crescut pentru cineva care are astfel de gânduri predominante.

Iar atunci când devine adult, cineva care nu are încredere în sine, caută validare în relațiile pe care le creează, caută confirmare, este în supraviețuire și manifestă din traume și convingeri limitative.

O persoană cu trauma de abandon nevindecată se teme foarte tare de singurătate și manifestă adesea abandonul prin despărțire, divorț sau deces. Cele mai multe relații disfuncționale continuă să existe pentru că orice este mai puțin rău decât singurătatea pentru o persoană care are trauma de abandon.

O traumă de trădare are în spate frica de a nu fi ales, iar în relații, cineva cu această traumă manifestă adesea critică, comparare, e înșelat, trădat, mințit și nu în puține cazuri manifestă probleme legate de adicții precum consumul de alcool, medicamente sau droguri.

Când cineva rulează gândul că nu este dorit și nu se simte dorit, rădăcina este trauma de respingere. Nu se simte acceptat. De aici se manifestă izolarea, excluderea. Dintr-o astfel de traumă activă se manifestă respingerea și de aici se ajunge la ignore, block, no contact, la relații dramatice atât de des întâlnite, din păcate.

Tot pe fondul lipsei încrederii în sine se manifestă trauma de umilință. Simți că nu ești suficient de bun, că ceva nu e în regulă cu tine și nu te poți exprima cu curaj.

Importanta increderii in sine

Incapacitatea de a îți exprima nevoile emoționale și limitele personale este manifestarea lipsei de încredere în sine.

Relațiile pe care le creezi devin toxice pentru că propriul tău concept de sine este unul toxic.

Ești abandonat pentru că tu însuți te abandonezi, ești respins pentru că tu te respingi pe tine, ești trădat pentru că te trădezi, umilit pentru că te umilești, abuzat pentru că te abuzezi.

Gândurile predominante se manifestă.

Nu manifești ceea ce vrei, manifești ceea ce ești. “, spunea Neville Goddard.

Totul începe cu tine și din tine.

Iar când povestea care rulează de ani de zile, poate de zeci de ani este că nu meriți,  nu poți, nu primești, nu ești acceptat, nu ești iubit, nu contezi, este nevoie în primul rând de conștientizare ca să se poată ajunge la dobândirea încrederii în sine.

Cum poti avea incredere in tine?

Încrederea în sine își ia locul firesc atunci când devii conștient că ești creație divină și că puterea ta este nelimitată.

La capătul unei călătorii interioare de descoperire, acceptare, vindecare, schimbare, apare transformarea care aduce de la sine încrederea.

Ca să dau câteva exemple despre încredere, întreabă-te și imaginează-ți cum gândește un milionar. Câtă încredere crezi că are în sine cineva care are o afacere de succes?

Ce fel de poveste crezi că rulează din subconștient cineva care are o relație plină de iubire și armonie? Cum se vede pe sine o astfel de persoană și câtă încredere are în ea?

Care crezi că sunt gândurile predominante ale unor astfel de oameni?

Schimbarea conceptului de sine și vindecarea traumelor din copilărie sunt posibile atunci când ești pregătit să îți asumi propria existență.

Când ești gata să renunți la victimizare, ești gata să-ți iei înapoi puterea.

E nevoie de determinare pentru a face pasul, de acel enough is enough.

Imaginația creează realitatea. Și a vedea realitatea din perspectiva unui creator este foarte diferit față de a vedea realitatea din perspectiva unei victime.

În imaginația ta nu ai limite. Nici în manifestare.

Dacă în imaginație poți crea orice îți dorești, conștientizarea te va ajuta să înțelegi că poți crea orice și în realitatea ta.

Îți dorești o relație fericită și plină de iubire sau îți dorești succes, ori sănătate, sau forma fizică ideală? E timpul să îți schimbi conceptul de sine, povestea din care manifești realitatea.

Metoda de manifestare conștientă pe care am creat-o este una complexă și completă. Am creat-o în urma a peste zece ani de studiu și lucru cu traumele și cu iubirea de sine.

Am facut-o în primul rând pentru mine. Aveam nevoie de vindecare și îmi doream să am succes pe toate planurile vieții. Trecusem prin eșecuri, prin relații nefericite și nu eram deloc mulțumită de viața mea.

Cu ajutorul ei manifest conștient tot ce îmi doresc, atât eu cât și miile de clienți care o aplică.

Este una dintre cele mai puternice metode de manifestare conștientă din lume și mii de oameni o folosesc deja, cursanții mei din Manifestation Academy.

Viețile lor s-au schimbat și trăiesc acum așa cum își doresc, creând realitatea pe care o doresc.

Dar misiunea mea este să ajut 5.000.000 de români să manifeste conștient, așa că nu mă opresc, dar știu deja că îmi voi împlini misiunea.

În Manifestation Academy lucrez cu zeci de instrumente și unelte pe care le-am creat și foarte multe dintre acestea fac referire la încrederea în sine.

De ce? Pentru că să manifești conștient înseamnă să crezi în tine.

Dintre toate slabiciunile, cea mai mare este lipsa de încredere în sine.” , spunea Napoleon Hill.

Criticul nostru interior ne ține departe de încrederea în sine, ne ține în supraviețuire pentru că acesta este rolul lui. Fără mintea noastră subconștientă nu am supraviețui, așa că noi nu avem un dușman interior în criticul din noi, în vocea din capul nostru.

Însă acea voce este despre supraviețuire, nu despre evoluție. Iar știința a demonstrat că ne putem reprograma subconștientul.

Ne putem rescrie programele și, deși acesta nu este un proces rapid sau ușor, este unul care aduce schimbări radicale și permanente. Unii spun că ce aduce această schimbare este miraculos.

Când avem încredere în noi înșine, nimic nu mai este imposibil.

Când credem în noi manifestăm conștient.

Fii atent la stările şi la sentimentele tale, căci există o conexiune de nezdruncinat între acestea şi lumea vizibilă în care trăieşti.” – Neville Goddard.

Exercitii pentru increderea in sine

O metodă prin care să îți crești încrederea în sine este să îți observi gândurile și emoțiile care apar la ordinea zilei.

Dieta ta mentală ar trebui să facă parte din viață. Când observi că ai gânduri neplăcute, negative, schimbă-le! Înlocuiește-le cu unele pozitive.

O poți face cu ajutorul afirmațiilor.

Sunt iubit, sunt apreciat, sunt suficient de bun, sunt important.

Te încurajez să faci astfel de afirmații cât mai des, chiar dacă la început nu crezi ce îți spui.

Prin afirmații înlocuiești un gând cu altul. Afirmă până când îți convingi subconștientul că ceea ce spui este adevărat.

Imaginează-ți cum s-ar schimba viața ta dacă afirmația SUNT IUBIT ar face parte din gândurile tale predominante.

O persoană care gândește despre sine că este iubită manifestă iubire. Când crezi cu convingere despre tine că ești iubit atragi iubire pentru că lumea ta este oglinda ta și te reflectă pe tine.

Și am șă-ți spun un secret: cea mai importantă relație dintre toate este relația ta cu tine.

Prin schimbarea conceptului de sine și vindecarea traumelor din copilărie vei descoperi iubirea de sine.

Metoda mea de manifestare conștientă te ajută la a genera în viața ta o schimbare, vindecare, transformare.

Poți manifesta înapoi o Persoană Specifică, bani, forma fizică ideală, sănătate, job-ul ideal, o mașină nouă sau orice altceva ce îți dorești.

Dorința ta există deja, este a ta! Prin manifestarea conștientă înveți cum să aduci dorința ta la tine, cum să o manifești în realitatea ta din câmpul cuantic unde totul este deja creat.

Manifestă realitatea pe care o dorești! Decide care e dorința ta!

“Cere și ți se va da!”

Și tu îți poți programa o întâlnire cu un coleg din echipa mea. Veți discuta despre situația ta, vei primi ghidaj și exerciții specifice. Iar dacă îți dorești să lucrezi direct cu mine, te aștept în Manifestation Academy!

Love,

Roxana

Alătură-te comunității eduKiwi!