Autosugestia: Ce este, Cum functioneaza si Sfaturi utile

Ți-ai zis vreodată “Hai, că poți!” sau “Știam eu că așa o să fie!”? Îți spui uneori “Zâmbește!” sau “Concentrează-te!” sau “La ce te așteptai?”?

Acestea sunt câteva exemple de autosugestii.

Nu există om care să nu își spună lucruri în gând. O facem de mici și de foarte multe ori nici nu știm că o facem.

Suntem conectați permanent cu timpul și mintea noastră face un transfer constant și automat înainte și înapoi în timp, pe segmente mai mici sau mai mari.

Suntem atenți. Iar atenția noastră instinctivă e un fel de radar pentru oportunități și pericole.

Acest dans al minții în sfera dualității este permanent, iar scopul acestui dans e reprezentat de alegeri. Suntem atenți și calculăm încontinuu ca să putem alege.

Tot timpul facem alegeri.

Că suntem conștienți sau nu, folosim autosugestia, ca să luăm decizii. Este calea minții spre o alegere, care precede voința din care pornește acțiunea către obiectiv sau dorință.

 

Ce este autosugestia?

 

Autosugestia este un instrument intern, propriu oamenilor, cu ajutorul căruia îți determini mintea să lucreze într-o direcție anume. Cu ajutorul dialogului tău interior te pui pe tine ca și gândire pe o cale, te îndrepți către un obiectiv, aduci focus pe ceva ce vrei să îndeplinești, să obții.

Practic, ce ne spunem nouă înșine este o modalitate prin care ne direcționăm mintea spre a manifesta ceva anume.

Abonează-te și afli în premieră de materialele educaționale, gratuite, pe care le pregătesc autorii EduKiwi.

Ne autosugestionăm prin idei (gânduri) sau/ și imagini mentale. 

 

Cum functioneaza autosugestia?

 

Autosugestia acționează în subconștient. Acolo avem o bază imensă de informații. Subconștientul este sursa din care manifestăm. Software – ul nostru.

Ce ne spunem noi înșine în mintea noastră e declanșată fie din conștient, (când ne aflăm  într-o competiție de exemplu și ne spunem Hai, că poți,) fie din inconștient, când fiind pe pilot automat ne dăm o sugestie din ceea ce știm deja și cu care doar validăm asumpția, de exemplu, Știam eu că așa o să fie!, când am reprodus un tipar.

Observi cuvântul SUGESTIE? Să-ți sugerezi tu ție ceva înseamnă să plantezi o idee și să dai drumul la a manifesta acea idee. Când ești focusat pe o credință, pornești manifestarea. Gândurile predominante se manifestă.

Asumpțiile despre care nu suntem conștienți, ne poate ține și o viață întreagă în blocaje și lipsuri. Dacă dialogul nostru intern este din baza credințelor limitative sau a gândurilor rezultate din traume, rezultatul este mereu unul pe care l-am mai avut și care ne ține în același loc. 

Însă o asumpție plantată conștient poate aduce beneficii frumoase, care să ne schimbe viața în bine sau chiar să ne-o transforme total.

Să luăm ca exemplu o afirmație comună: Sunt suficient de bună ca să am tot ce îmi doresc!

Este o afirmație, pe care dacă ne-o repetăm suficient de mult ea devine o asumpție, un gând despre sine. Cineva care are un astfel de gând în Conceptul de Sine are o mulțime de beneficii.

Să vedem – Are încredere în sine. Are curaj să acționeze. Are un respect de sine crescut. Are o reziliență bună. Vede cu ușurință oportunitățile care se ivesc. 

Ceea ce facem prin autosugestie este să ne dăm ocazia să ne imaginăm ca și îndeplinită o dorință. 

“Imaginația creează realitatea.” – Neville Goddard

 

Beneficiile autosugestiei

 

Autosugestia conștientă este o modalitate de programare a subconștientului.

Dacă afirmi că lumea e frumoasă, vei începe să vezi din ce în ce mai multe aspecte care îți indică faptul că ai dreptate, că lumea e frumoasă.

Focusul tău e pe această idee și începi să atragi și să confirmi în realitatea ta că lumea e frumoasă.

 

Tehnici de autosugestie

 

În programul meu, Manifestation Academy, folosesc zeci de instrumente și tehnici create pe baza științelor ca psihologie, neuroștiință, fizică cuantică.

Printre ele se numără și Afirmațiile, Revizia sau Scrierea acțiunii pe care vrei să o manifești.

Afirmațiile sunt o modalitate de reprogramare a subconștientului. Afirmând, sădești în subconștient ideea, afirmația, pe care repetând-o o transformi în gând, iar când acesta devine unul predominant se manifestă.

Este despre a lucra conștient cu subconștientul și despre a avea controlul asupra propriei minți.

Revizia este un instrument foarte puternic în manifestarea conștientă.  În revizie, autosugestia este folosită ca să reconstruiești un eveniment din trecut. E o rescriere a unui moment, o schimbare de scenariu.

Scrierea acțiunii este o altă tehnică din metoda mea, iar aici autosugestia are un rol major. Tehnica presupune crearea unei realități cu ajutorul imaginației. Ca exemplu, după ce decizi că dorința ta este ca Persoana iubită să te ducă într-o vacanță anume peste un an, îți imaginezi și scrii cum se întâmplă lucrurile în dorința îndeplinită.

Să îți imaginezi și să simți că ești deja acolo, în vacanța dorită cu Persoana Specifică, ca și când s-ar petrece aici și acum, este ceea ce are ca scop tehnica, iar rezultatele pe care le-am văzut obținându-se cu ea sunt dintre cele mai impresionante.

 

Diferenta dintre autosugestie si efectul placebo

 

Când vorbim despre autosugestie și despre efectul placebo, vorbim despre schimbare într-o direcție aleasă. Ambele duc la creșterea posibilităților de a obține manifestarea unei dorințe.

Despre placebo se poate vorbi mai mult pe zona de însănătoșire și vindecare, în timp ce autosugestia acoperă toate ariile vieții, de la relații, la statut social sau plan material.

Manifestarea conștientă este despre controlul propriei minți. Gândurile noastre determină realitatea noastră, iar placebo și autosugestia sunt instrumente de același fel, activate de credință.

 

Limitari si riscuri ale autosugestiei

 

Să fii realist este o trăsătură a unui om cu o gândire sănătoasă. Oricât ți-ai spune, că o măsea lipsă îți va crește la loc, asta nu se va întâmpla, dacă ești deja un adult căruia procesul de creștere a danturii permanente i s-a încheiat.

E foarte important să înțelegem cum funcționează creierul nostru și cum lucrează mintea.

Fără asumarea că ești creatorul propriei realități și fără suficientă autocunoaștere, autosugestia poate să aducă dezavantaje sau chiar suferință.

Știi vorba aia “Ai grijă ce-ți dorești!”? La asta se referă.

Subliniez ideea de Conștiență.

Conștiența este proprie cuiva care a lucrat suficient cu sine și are un Concept de sine sănătos. Unei astfel de persoane nu îi e dificil să decidă ce anume să manifeste folosind autosugestia și nici să înțeleagă că un bine de moment poate să însemne pierderi pe viitor.

Universul e armonie. Un om conștient trăiește în armonie cu Universul și crează realități care vin cu armonie.

 

Sfaturi utile pentru integrarea autosugestiei în rutina zilnică

 

Orice tehnică de lucru cu sine ai alege, e de preferat să o practici în special seara, înainte de culcare și dimineața, înainte să te trezești de tot.

Sunt momente în care creierul este mai relaxat, iar subconștientul e mai ușor de impregnat cu sugestia.

Eu practiv revizia seara, la culcare. Reiau în imaginație ziua care tocmai a trecut și dacă există momente cu care nu mă simt confortabil, le rescriu imaginându-mi că lucrurile au stat diferit. E important să mergem la somn cu o minte liniștită, mulțumiți de sine și încrezători în ziua de mâine.

Autosugestia este un proces natural pe care dacă îl ghidăm conștient și cu înțelepciune poate să ne schimbe viața în bine.

Cei peste 400 de clienți cu care lucrez acum în Manifestation Academy au acces la toate instrumentele pe care le-am creat. Le ofer zilnic ghidajul necesar despre cum să le folosească.

Primii pași pe care îi face fiecare persoană care vine în programul meu sunt despre conștientizarea că este creatorul propriei realități. În acel stadiu, cursantul află totul despre cât de important este ce gândim, cum gândim și cum să ne folosim imaginația într-un mod sănătos.

Dacă îți dorești să afli mai multe despre programul meu, Manifestation Academy, poți să obții o programare pentru o întâlnire online gratuită cu unul dintre experții din echipa mea. 

Apasă aici să programezi întâlnirea ta de consultanță. 

Colegul meu îți va răspunde la orice întrebare și vei avea și câteva daruri din partea mea, surprize care cu siguranță te vor ajuta să manifești conștient dorința ta.

 

Alătură-te comunității eduKiwi!